sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Studenții mediciniști invită oamenii la campania națională „Azi donezi, mâine salvezi”!

Studenții mediciniști îi invită pe oameni la campania națională „Azi donezi, mâine salvezi” în perioada 4-15 Aprilie 2022.

„Vă așteptăm la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, str. Tabaci, nr. 1, de luni până vineri între orele 07:30 și 13:30, cu multe surprize oferite de partenerii noștri. „Donează sânge, fii erou!” este un proiect al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) cu care Societatea Studenților Mediciniști (SSM) din Craiova colaborează de mult timp, și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH)”, potrivit SSM Craiova.

O medie de 2500 de pacienți au nevoie zilnic de transfuzii de sânge, iar numărul donatorilor este unul prea mic, doar 1.7% din români fiind donatori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, echipa de voluntari a Societății Stundeților Mediciniști din Craiova încurajează activ oamenii sa devină donatori, deoarece nu doar persoanele suferinde beneficiază de acest act medical, dar și donatorii au beneficii atât materiale (bonuri de masă, adeverință pentru o zi liberă si multe surprize din partea colaboratorilor noștrii), cât și medicale-control medical si un set de analize gratuite, împrospătarea sângelui, consolidarea imunității și reglarea colesterolului.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:
-vârsta: 18-60 ani;
-greutate: femei – între 50 și 100 kg; bărbați – între 55 și 110 kg;
-pulsul: 60-100 bătăi pe minut;
-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boliinfecțioase, etc.);
-să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere);
-să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
-să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);
-să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
-să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după);
-să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

Puteți afla mai multe informații despre donarea de sânge de pe site-ul www.doneazasangefiierou.ro si pe pagina noastră de Facebook SSMC-Societatea Studenților Mediciniști Craiova unde puteți urmări,de asemenea, multitudinea de proiecte umanitare pe care le desfășurăm.

„Fiți și dumneavoastră erou pentru o zi și ajutați 3 persoane să se întoarcă sănătoase acasă!” – transmite SSMC.

Politica