vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Accident Ambasada Rusiei: În interiorul maşinii au fost găsite recipiente pentru substanţe inflamabile

Procurorul de la Parchetul Tribunalului Bucureşti care se ocupă de cazul bărbatului decedat miercuri dimineaţă după ce s-a lovit cu maşina de gardul Ambasadei Rusiei a declarat că în interiorul autovehiculului au fost găsite recipiente pentru substanţe inflamabile.

„Din primele date, evenimentul a constat în lovirea porţilor cu maşina, urmată de incendiere în propriul autoturism. (…) Maşina a intrat în poartă, iar imediat după persoana aflată în autoturism a aprins un dispozitiv şi în felul acesta s-a produs incendiul din interiorul maşinii, rezultatul fiind carbonizarea. (…) În interiorul maşinii au fost găsite recipiente pentru substanţe inflamabile. În momentul acesta sunt puse cap la cap informaţiile care vor contura traseul pe care l-a avut, inclusiv înainte de eveniment”, a afirmat procurorul.

Întrebat de jurnalişti dacă gestul poate fi considerat unul terorist, anchetatorul a răspuns: „Nu există la momentul acesta elemente concrete într-un asemenea sens, nu putem afirma la momentul acesta că acest gest ar avea legătură cu altceva decât cu circumstanţe personale”, notează Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit primelor date ale anchetatorilor, Bogdan Drăghici, președintele Asociației Tata (Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor), și-ar fi dat foc când a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei la București, nefiind vorba despre declanșarea unui incendiu după impact.

În urma incendiului, bărbatul a murit carbonizat, iar trupul acestuia a fost dus la Medicină Legală pentru necropsie, a mai precizat procurorul.

Mașina a fost dusă la poliție pentru cercetare criminalistică. La acest moment, cercetările de la fața locului sunt încheiate, a mai precizat procurorul.

Bogdan Drăghici se afla sub control judiciar, iar cu o zi în urmă fusese condamnat, în primă instanță, la 15 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiuni sexuale cu minori. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Sectorului 2, nefiind definitivă.

Bogdan Drăghici a postat marţi pe Facebook un text de sprijin faţă de ucraineni.

„Şi eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toţi ucraineni, până când se va sfârşi definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire! Pare atât de departe primăvara lui 2019, când mi-am serbat ziua de naştere la Kiev, într-o metropola strălucitoare, populată de oameni fericiţi să savureze o primăvară superbă. Eram acolo cu fiica mea la un turneu de scrimă şi încercam să îmbinăm utilul cu plăcutul, trecând în revistă în timpul liber atractiile turistice ale capitalei Ucrainei”, a scris el.

În august 2019, Bogdan Drăghici a fost reținut sub acuzația că și-ar fi violat fiica vitregă în urmă cu câțiva ani, iar faptele de care era acuzat ar fi fost săvârșite pe parcursul a 4-5 ani. Pângerea a fost depusă de mama fetei.

Politica