joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

24 de refugiați ucraineni, cu permise de ședere în Dolj. Au fost sprijiniți de oameni buni

24 de cetățeni din Ucraina au primit, zilele trecute, permise de ședere pentru beneficiari de protecție temporară în România, de la Serviciul de Imigrări Dolj. Aceștia au ales să rămână în Craiova și județ. Unii dintre ei și-au găsit deja locuri de muncă. Între aceștia se află și ucraineni care timp de trei săptămâni au locuit în comuna Vârvoru de Jos. Au primit tot sprijinul de care aveau nevoie și, de aceea, vrem să mulțumim tuturor celor care au răspuns prompt la apelul Jurnalul Olteniei.

Nouă copii, cu vârste cuprinse între 1 an și 14 ani, trei mame și un tată din Ucraina și-au găsit refugiu, luna trecută, în casa unui doljean din comuna Vârvoru de Jos. Ca mai toți cei care au fugit de bombardamente, nu au avut în sacoșe tot ce le trebuia. Au ajuns însă în locul potrivit, pentru că mulți oameni s-au oferit să îi ajute. Nu v-am povestit despre ei și nici acum nu venim în fața dumneavoastră cu povești triste. Pentru că da, sunt triste, dar acești oameni nu au nevoie de compătimire, ci de ajutor să se pună pe picioare, iar unii dintre ei să devină parte activă și contributivă a societății noastre. Vrem însă să mulțumim tuturor celor care au răspuns prompt la apelul Jurnalul Olteniei de a-i ajuta pe acești oameni.

Asta, deși niciunul dintre ei nu și-a dorit publicitate. Niciunul dintre ei nu a venit să se fotografieze alături de familiile de refugiați pentru ca mai apoi să își distribuie imaginile pe rețelele de socializare, așa cum este „practica”. Au ajutat dezinteresat. Și, în doar o săptămână am reușit să le asigurăm, împreună cu primarul localității, Nicu Tanacu, și mai mulți voluntari, branșamentul la energie electrică (locuința în care se află neavând curent electric), aparate electrocasnice, medicamente, consulturi medicale și tratamente stomatologice, haine, hrană, produse de igienă personală și nu numai.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe această cale, mulțumim Ada Electric, UPI Distribution, Baroul Dolj, echipei de handbal feminin SCM Craiova, CEZ Vânzare, farmacia Al-Shefa, cofetăria Vivien, restaurant Perinița, CMI Laura Constantinescu, Star Dental Clinic! Mulțumim primarului comunei Vârvoru de Jos pentru toată implicarea. Dar și preotului, care și-a pus, de asemenea, la dispoziție, locuința, pentru una dintre familii, mai ales că, din această săptămână, celor 14 li s-au alăturat alte trei suflete fugite din calea războiului.

Unii dintre ei s-au mutat ulterior în Craiova, unde au găsit locuri de muncă. Alții au ales să se întoarcă în Ucraina, după ce rudele rămase acolo le-au spus că în zona lor este liniște. Suntem alături de ei în continuare.

Politica