vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare în județul Dolj

Pachetele cu produse alimentare acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) vor fi distribuite începând de marți. Aproape 47.000 de doljeni vor beneficia de acestea.

Primele distribuiri în județul Dolj vor începe marți, cu 2 tiruri la Craiova ( câte 840 pachete/tir), iar diferența de 274 de pachete pentru Craiova ( are un total de 1954 de pachete ) se va livra miercuri pe 06, cu alte trasee in județ. Livrările se vor face pe parcursul a 2 săptămâni, finalizându-se pe 15 Aprilie.Valoarea totală maximă a unui pachet cu ajutoare alimentare este de 162,98 lei cu TVA inclus.

Pachetul conține 1kg de făină, 1kg de mălai, 400 de grame paste făinoase, 1L de ulei, 1kg de zahăr, 1 kg de orez, 300 grame conservă de carne de vită, 300 de grame conservă de carne de porc, 200 de grame conservă pateu de ficat, compot de fructe, 360 de grame gem de fructe, 360 de grame gem de fructe dietetic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pot beneficia de ajutoare constând în pachete cu alimente, următoarele categorii de persoane: membrii familiilor și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social) acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare și membrii familiilor beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările si completările ulterioare.

Se vor acorda pachete cu alimente persoanelor mai sus menționate, cu dosare aflate în plată la data distribuirii ajutoarelor. Persoanele care se află în ambele categorii vor beneficia de pachete cu alimente pentru o singură categorie din care fac parte la data distribuirii”, informează Prefectura Dolj.

Politica