marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova a stins lumina pe Arena Națională: „Noapte bună, București!”

Trupa lui Reghecampf a scos FCSB din lupta pentru titlu. Machiavelici, oltenii au marcat de 2 ori din 3 șuturi pe poarta adversă.

CSU Craiova s-a impus cu 2-0 în fieful celor de la FCSB. Andrei Ivan, din penalty, în prelungirile primei părți, și Ovidiu Bic, cu un eurogol, au stabilit soarta punctelor, după un meci dominat fără efecte de gazde. În urma victoriei de pe Arena Națională, CSU își consolidează locul 3 și se apropie la 4 puncte de ocupanta locului 2, FCSB, proaspăt bătută.
Sorin Cârțu, președintele CSU Craiova, s-a declarat mulțumit de efortul jucătorilor și a anunțat că locul doi în play-off este un obiectiv realizabil.
„Îmi era frică înaintea partidei, pentru tot ce a fost înainte, necazurile noastre, antrenamente în salturi. Până la urmă, s-au unit băieții și au reușit să facă o partidă bună. Un meci în care n-am mai oferit… de fiecare dată când jucam cu FCSB, făceam niște cadouri, mai ales în prima repriză, apoi jucam cu handicap. De data asta, am fost mult mai atenți, am închis bine culoarele.
S-a gândit foarte bine partida. Faptul că am înscris două goluri a fost meritat. Am avut un portar în zi inspirată, a avut două-trei intervenții în momente psihologice, la 0-0 și 1-0. Sunt bucuros, i-am zis domnului Rotaru că echipa asta câștigă cu mine antrenor sau ca președinte. Mi se pare că din ’89 n-a mai fost o victorie la București. Mi-a plăcut mult modul în care jucătorii au apărat avantajul. Noi nu prea mai avem treabă cu problemele la campionat, din păcate. Noi luptăm pentru locul doi, astăzi era ultima șansă a noastră”, a spus Sorin Cârțu.

Reghe a explicat cum i-a bătut pe fecesebiști: „Au mari probleme pe traziția negativă”
Laurențiu Reghecampf s-a arătat, firesc, satisfăcut după ce a luat toate punctele contra fostului secund Petrea: „A fost un meci greu, FCSB e o echipă foarte bună, foarte periculoasă. Au jucători cu personalitate, cu calitate individuală foarte bună. Ne-am apărat bine, am avut și șansă la câteva ocazii mari pe care ei le-au ratat. Băieții mei și-au dat viața, au luptat, sunt fericit pentru rezultat. Am stat bine la faze fixe. Nu cred că este neașteptat rezultatul, s-a vorbit mult înainte de meci. Dar au fost 6-7 jucători care n-au făcut antrenament câteva zile. Înfrângerea din ultimul meci cu FCSB a fost foarte dureroasă, pentru că băieții jucaseră foarte bine. Azi am fost mai concentrați, știam că avem calitatea necesară pentru a-i bate pe cei de la FCSB”.
Antrenorul oltenilor a explicat totodată care au fost armele sale în biruința de pe Arena Națională: „Am hotărât ca la acest meci să nu mai existe aut scurt, doar aut în careu, la bătaie. Să nu mai alergăm după cei de la FCSB, să plece pe contraatac. Să facem ceea ce lor nu le place. În momentul în care îi pui sub presiune pe cei de la FCSB, când ai calitate la mijlocul terenului, au mari probleme pe această tranziție negativă”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Andrei Ivan: „E important să speculezi momentele astea din joc”
Oltenii au deschis scorul dintr-un penalty contestat de gazde, după un contact în careu între Ivan și Cristea. Atacantul din Bănie a justificat de ce ar fi trebuit dictat penalty: „A fost contact, chiar m-a lovit. Normal că o să cad dacă e contact. E important să speculezi momentele astea din joc, pentru că sunt în joc cele trei puncte, foarte importante pentru campionat. El a spus că nu m-a atins așa tare încât să fie penalty, dar eu am simțit contactul și am căzut. Au avut și ei foarte multe ocazii, puteau marca, dar noi ne-am apărat foarte bine”.

Bic: „Am anticipat unde o să ajungă mingea”
Bic a reușit golul etapei, o veritabilă bijuterie: șut în forță, aproape de vinclu. A fost reușita de 2-0, cea care nu a mai pus la îndoială destinația punctelor. „Ne bucurăm foarte mult că am reușit să câștigăm, mă bucur că am înscris un gol foarte frumos și mi-am ajutat echipa. Este și primul gol în Liga 1 pentru Universitatea Craiova, după mult timp. Sper să legăm victorii. Nu știu dacă e cel mai important, dar cu siguranță e cel mai frumos. Cred că ultima dată am marcat acum un an și ceva, a trecut ceva timp, în 2020. Am văzut că Iulian Cristea a respins, am anticipat unde o să ajungă mingea și m-am concentrat să o lovesc bine”, a spus Ovidiu Bic.

Politica