vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Cartușe interzise, descoperite în locuința unui bărbat

Un bărbat de 53 de ani din comuna Păușești, Vâlcea a fost amendat de polițiștii cu 5000 de lei pentru deținerea unor cartușe de armă interzise de lege. Oamenii legii au descoperit atât cartușe de vânătoare cât și cartușe cu glonț. Muniția a fost confiscată. Verificarea a venit în urma unei acțiuni a polițiștilor care a vizat mai mulți deținători de arme din județ.

„La data de 30 martie a.c., polițiștii au efectuat în comuna Păușești, 5 controale la deținători legali de arme și muniții letale și neletale, iar la unul din deținători au fost descoperite nereguli. În urma controlului efectuat la locuința unui bărbat de 53 de ani, polițiștii au descoperit 6 cartușe de vânătoare, cal. 12, confecționate artizanal și 94 de cartușe cu glonț calibru 5,6 mm, interzise spre deținere conform legii. Cartușele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Totodată, s-a constatat că bărbatul nu a respectat modul de asigurare a securității celor două arme letale, acesta fiind sancționat contravențional cu 5001 lei”, conform IPJ Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica