vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

(FOTO/VIDEO) Cinci câini, salvați de Protecția Animalelor. Două persoane au fost amendate

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au ridicat şi plasat într-un adăpost, din comuna Desa, în după amiaza zilei de ieri, 5 exemplare canine, din care 2 cu o stare de sănătate necorespunzătoare şi 3 fără stăpân.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții biroului pentru Protecţia Animalelor, aceștia au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în extravilanul Municipiului Craiova, se află mai mulţi câini care prezintă o stare de sănătate precară.

Două persoane, amendate

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde pe un teren viran, au identificat 2 adăposturi de caprine (stâne), în care se aflau 22 de câini, nesterilizaţi, dintre care 2 având o stare de sănătate necorespunzătoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, în vecinătatea celor două stâne au fost identificati 3 câini cu privire la care, nu au fost identificate persoane care să pretindă calitatea de proprietari ai animalelor în cauză.

Avand în vedere cele constatate, poliţiştii au identificat proprietarii celor 2 adăposturi, respectiv un bărbat de 73 de ani şi o femeie de 40 de ani, ambii din Craiova, care au fost sancţionaţi conform Legii 205/2004 și OUG 155/2001, cu amendă în valoare totală de 3000 lei.

Totodată, cei trei caini fără stăpân și cei doi cu stare de sănătate precară au fost preluați de către reprezentanţii unui adăpost pentru animale din comuna Desa.

Politica