miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rusia intenționează să retragă acțiunile companiilor rusești de la bursele străine

Ministerul Dezvoltării Economice din Rusia a propus retragerea acţiunilor companiilor ruseşti de la bursele străine, cu o ulterioară conversie în titluri ruseşti şi pregăteşte un proiect de lege în acest sens, relatează agerpres.

Potrivit agenţiei ruse Interfax, care citează o sursă informată în legătură cu respectivul proiect de lege, iniţiativa a apărut ca urmare a prăbuşirii acţiunilor principalilor emitenţi ruşi de la Bursa din Londra, din cauza sancţiunilor impuse de Occident Rusiei.

Bursa din Londra a oprit 27 de companii ruseşti

După această cădere, Bursa din Londra a oprit pe 3 martie vânzarea de acţiuni a 27 de companii ruseşti. Scăderea a fost de aşa natură că pe 2 martie preţul acţiunilor Sberbank au scăzut la un cent, cele ale Gazprom s-au depreciat cu 89% şi ale Lukoil cu 97,2%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, titlurile Nornikel s-au redus cu 37%, ale Rosneft cu 70,4% şi ale Novatek cu 91%, printre altele.

Ministerul rus de Finanţe se aşteaptă ca prin această măsură „să se reducă riscul unei redistribuiri a controlului corporativ ca urmare a vânzării acestor titluri în afara pieţei”.

Potrivit sursei citate de Interfax, se prevede ca iniţiativa să fie inclusă într-un proiect de lege privind optimizarea cerinţelor pentru companiile pe acţiuni, care deja a trecut în primă lectură de Camera inferioară a Parlamentului rus. 

Citește și: Rusia propune crearea unei noi unități de plată pentru țările ”prietene” 

Politica