marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Belgia, Țările de Jos și Irlanda expulzează 42 de diplomați ruși, suspectați de spionaj

Belgia, Țările de Jos și Irlanda au anunțat că expulzează în total 42 de diplomați ruși, suspectați de spionaj, relatează AFP, citată de News.ro.

Belgia a decis să expulzeze 21 de persoane care lucrează la Ambasada şi Consulatul Rusiei, suspectate de implicare ”în operaţiuni de spionaj şi de influenţare care ameninţă securitatea naţonală” belgiană, anunţă marţi şefa diplomaţiei belgiene Sophie Wilmès.

Sophie Wilmès face acest anunţ într-un mesaj postat pe Twitter, în urma unei declaraţii în acest sens în Parlamentul belgian.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ea precizează că persoanele vizate au un termen de 15 zile să părăsească Belgia.

De asemenea, Țările de Jos urmează să expulzeze 17 ofiţeri din cadrul serviciilor ruse de informaţii care desfăşurau ”în mod secret” activităţi de spionaj, anunţă marţi Ministerul olandez de Externe.

Haga a luat această decizie în baza unor informaţii de la serviciile olandeze de informaţii, potrivit cărora persoanele vizate, ”acreditate ca diplomaţi la reprezentaţe ruse în Olanda, sunt active în mod secret, în calitate de ofiţeri de informaţii”, anunţă într-un comunicat ministerul.

Totodată, Irlanda expulzează patru diplomaţi ruşi, din cauza unor activităţi ale acestora care ”nu corespund standardelor internaţionale ale comportamentului diplomatic”.

Ambasadorul rus la Dublin Iuri Filatov a fost convocat la sediul Ministerului irlandez de Externe, unde i-au fost comunicate aceste expulzări, anunţă într-un comunicat diplomaţia irlandeză.

Dublinul subliniază că vrea ”să păstreze deschise canalele diplomatice cu Moscova, în contextul invaziei ruse a Ucrainei”.

Politica