marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pierderea lui Tavi Popescu, coșmarul lui Mihai Rotaru. Noi dezvăluiri: „I-am spus să-l ia!”

Chiar dacă a avut o prezență meteorică prin Bănie, rapidistul Andrei Iencsi putea fi decisiv în rămânerea lui Tavi Popescu la Craiova. Doar că Rotaru nu i-a luat în seamă sfatul.

Adrian Iencsi și-a arogat meritele de a-l fi adus pe Tavi Popescu la CSU Craiova. Rapidistul pus de Mihai Rotaru pe banca echipei secunde a clubului spune că tot el ar fi insistat pe lângă patron să-l achiziționeze definitiv pe jucător, numai că Rotaru nu a aplecat urechea.
„L-am antrenat la echipa a doua a Craiovei. La Rapid, eu eram antrenor la U19 şi el juca la U17. Eu de acolo îl ştiu şi l-am luat la echipa U19 a Craiovei. Practic, a fost momentul de explozie, pentru că a progresat de la meci la meci, iar eu am crezut foarte mult. Şi acum ţin legătura cu el, e un jucător extrem de talentat şi un copil bun, un băiat cuminte, care va avea un viitor frumos. Mă bucur că i-am dat şi lui această posibilitate să iasă, pentru că nimeni nu ştia de el. Acum toţi vorbesc de Octavian Popescu. Dar a fost momentul lui. Şi nu că îmi pare rău, dar eu chiar le-am transmis celor de la Craiova şi în special domnului Rotaru. Fiind prezent la un meci la Extensiv, l-am întrebat „ce faceţi cu Octavian Popescu?”. I-am spus să-l ia pentru că va fi jucător de echipă naţională. Eu ştiam că Octavian Popescu va face pasul la naţională. Eu am şi garantat pentru Octavian Popescu, pentru că fiecare jucător care venea trebuia să facă un scurt referat. Au venit doi jucători: Octavian Popescu şi Rareş Toader, ambii din 2002, iar eu am făcut referat pentru ei. Nimeni nu îi ştia. Vorbim despre Octavian Popescu, care e deja o certitudine la FCSB şi cu siguranţă va deveni şi la naţională. Şi mai sunt mulţi tineri pe care poate nu îi ştie nimeni, prin sate, prin colţişoare. Important e să umbli”, a spus Adrian Iencsi, la Digi Sport Matinal.
Oltenii l-au avut în curte pe Octavian Popescu, dar au negociat cu el până când acesta a fost cumpărat de Gigi Becali. „Octavian Popescu n-a fost niciodată jucătorul nostru, el a fost împrumutat la Universitatea Craiova cu clauză de cumpărare. Colegii mei de la administrativ au făcut o greșeală birocratică, toată lumea a fost de acord, de la cel mai mic la cel mai mare, că jucătorul merita să rămână la Craiova. Dar nu i s-a făcut contract pe perioada următoare. Era o chestie obligatorie atunci când e vorba de un împrumut cu opțiune de cumpărare. E fals că nu l-am lăsat la națională, nu e vreun club care să facă asta. Nu ai voie să nu lași la echipa națională un jucător convocat în datele stabilite. E vorba de altceva – oamenii de acolo au vrut să-l vadă extra, dar extra noi nu trimitem pe nimeni la astfel de acțiuni”, a precizat Mihai Rotaru, într-o intervenție la emisiunea Fotbal Club, cu ceva vreme în urmă.
Octavian Popescu a debutat zilele trecute la prima reprezentativă a României, în meciul amical disputat de tricolori contra Greciei.

Politica