joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria caută comercianți pentru Târgul de Paște din Craiova

Primăria Craiova a anunțat care sunt criteriile pe care trebuie să le respecte comercianții și expozanții ce doresc să participe la Târgul de Paște din Bănie. Evenimentul va avea loc în perioada 15 aprilie – 25 aprilie 2022, în Piața Mihai Viteazul, iar cererile de înscriere ale agenților economici pot fi trimise până pe 1 aprilie.

Expozantul va menționa în cerere dimensiunea căsuței preferate dintre cele puse la dispoziție de autoritate și tipul de produse comercializate/activități desfășurate (alimentare / nealimentare / ateliere de creație). Totodată, Primăria cere Copie BI/CI administrator/ împuternicit /al titularului certificatului de producător ori membru înscris în acesta; împuternicire (după caz) și fotografii relevante cu standul și produsele, de preferat fotografii de la alte evenimente.

Solicitantul va trebui să prezinte lista cu tipul și numărul de receptori, puterea instalată a fiecăruia, precum și numărul de ore de funcționare, în vederea calculării consumului de energie electrică pentru agenții economici cu activitate de alimentație publică. Autoritățile locale cer și o copie după Certificatul de Înregistrare la Registrul Comerțului (pentru firme și PFA) sau Certificatul Înregistrare Fiscală (pentru asociații, fundații) sau certificat de Producător, în cazul producătorilor. Comercianților li se solicită și enumerarea produselor pe care doresc să le comercializeze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Târgul de Paște, craiovenii vor putea să găsească produse tradiționale din carne, delicatese culinare, specialități pascale, artă culinară locală  și produse tradiționale din lapte gen brânză, brânză de burduf, cașcaval. Vor mai putea fi comercializate deserturi calde: gogoși, clătite, produse de panificație, dulciuri de casă, băuturi tradiționale ambalate, produse naturale de îngrijire, jucării specifice Sărbătorilor Pascale, flori de sezon, coșuri florale realizate în spiritul Paștelui, produse hand-made cu motive specifice Sărbătorilor Pascale, costume populare, ceramică, produse artizanale specifice zonei și sărbătorilor pascale.

„Spațiul alocat este pus la dispoziția expozantului în baza unui Acord pentru Ocuparea Temporară a Domeniului Public, eliberat de Serviciul Urmărire Contracte Agenți Economici și achitat până la data de 15.04.2022 – condiție obligatorie. În cazul în care vor fi mai mulți solicitanți pentru același tip de produs, autoritatea își rezervă dreptul de a face selecția comercianților în funcție de evenimentele la care au participat, de experiență, de calitatea produselor și de ineditul prezentării. Costurile legate de electricitate, apă, salubrizare, colectarea, transportul și eliminarea apei reziduale și a uleiurilor alimentare, după caz, sunt în sarcina comercianților”, informează Primăria Craiova.

Tariful de participare:

Pentru zona de food:
– căsuță închiriată dimensiune 3 x 2 m – 23 lei x 6 mp x 11 zile = 1.518 lei
– căsuță închiriată dimensiune 4 x 3 m – 23 lei x 12 mp x 11 zile = 3.036 lei

Pentru zona non-food:
– căsuță închiriată dimensiune 3 x 2 m – 7 lei x 6 mp x 11 zile = 462 lei
– căsuță închiriată dimensiune 4 x 3 m – 7 lei x 12 mp x 11 zile = 924 lei

Programul Târgului de Paște din Craiova:
Luni – Joi: 12:00 – 20:00 (standurile se deschid și se închid deodată)
Vineri – Duminică: 12:00 – 21:00.

Politica