miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii mehedințeni fac verificări în zona Orșova-Ilovița!

Pompierii mehedințeni s-au mobilizat în cursul zilei de luni, 28 martie, în zona Orșova-Ilovița. 60 de pompieri din cadrul tuturor subunităților ISU Mehedinți au luat parte la misiunile de recunoaștere unde au fost identificate doborâturi și buturugi care ardeau mocnit și fumegau.

„Pentru gestionarea optima a situației, forțele de intervenție au fost suplimentate cu efective din turele libere. Pentru localizarea și stingerea tuturor focarelor, în zonă au fost dislocate: patru autospeciale cu apă și spumă, două ATV-uri, două autocamioane, dintre care unul dotat cu bazine de apă, o autospecială pentru muncă operativă, dar și trei autospeciale de primă intervenție și comandă.

Intervenția s-a desfășurat pe mai multe sectoare, pentru a împiedica reaprinderea incendiului. Pompierii au acționat cu ajutorul ATV-urilor, sacilor stingători și a uneltelor genistice (lopeți, bătătoare), iar pentru a împiedica propagarea arderilor zonele au fost protejate prin trasarea unor benzi minerale”, potrivit ISU Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alături de pompieri, în teren, au acționat 15 lucrători ai ocoalelor silvice Orșova și Drobeta Turnu-Severin, doi rangeri și opt lucrători ai Parcului Național Porțile de Fier cu două ATV-uri, precum și 12 voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ilovița cu un tractor și un ATV.

Intervenția a fost condusă de către inspectorul șef al ISU Mehedinți, care s-a deplasat în teren pentru coordonarea unitară a tuturor forțelor participante.

Politica