vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patru dintr-o lovitură: David Popovici a câștigat aurul la 50 m, 100 m, 200 m și 400 de metri liber!

Revelația delegației României la Jocurile Olimpice la natație, David Popovici, a făcut legea la Campionatul Național de Natație în bazin de 50 de metri, desfășurat la Bacău.
Sportivul a cucerit 4 titluri de campion, după ce și-a demolat concurența în probele de 50 m, 100 m, 200 m și 400 de metri liber.
David a fost și lider de galerie! Atunci când nu a concurat și-a încurajat colegii care se pregăteau să ia startul.
„Am urlat cât de tare am putut, bine că gâtul meu a rezistat, a avut doi ani de pauză și încă nu am răgușit” – David Popovici, locul 4 în finala probei de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Se pregătește pentru Europenele de juniori
La începutul lunii iulie, România va organiza în premieră istorică Campionatul European de Juniori la înot, care va avea loc la Otopeni.
„Este o premieră și pentru mine și abia aștept să văd cum este să ai o tribună de 5 ori mai mare decât cea de aici, plină de spectatori” – David Popovici, locul 4 în finala probei de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.
Antrenorul lui David este încântat că acest concurs va avea loc în România.
„E un privilegiu, pentru că în ultimii 2 ani am tot călătorit și să concurezi acasă este un plus pentru moralul tău ca și sportiv. Sperăm să reușim să aducem cât mai mulți oameni în tribună, mai mulți iubitori ai înotului și viitori iubitori ai înotului” – Adrian Rădulescu, antrenor David Popovici.
Pregătirile pentru cele două competiții extrem de importante pe care România le va găzdui în premieră în iulie, Campionatul European de Juniori la înot și Campionatul European de sărituri în apă pentru juniori, au intrat în linie dreaptă.
„Rezultatele de la Campionatul Național de la Bacău îmi dau speranțe, pentru că avem niște juniori care au progresat foarte mult” – Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

450 de sportivi au luat startul la competiția de la Bacău
La Campionatul Național de înot seniori, tineret și juniori, desfășurat la Bacău, au participat aproape 450 de sportivi.
Camelia Potec, șefa natației din România, este încântată de rezultatele pe care sportivii le-au obținut la această competiție și de faptul că totul s-a desfășurat în condiții normale.
„În perioada Pandemiei nu intrau în bazinul de înot mai mult de 100 de oameni. Acum au fost aproximativ 450, ceea ce e extraordinar. Ne-am bucurat și de rezultate frumoase, de recorduri naționale la categorii de 14, 15, 16 ani, recorduri naționale de juniori și asta aduce și mai multă fericire în viața noastră. Mă bucur să văd că sportivii sunt bine, sănătoși, mă bucur să îi văd fericiți și încântați că pentru prima oară după 2 ani avem plăcerea și bucuria să venim la o competiție de înot organizată în condiții normale” – Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.
„Sincer mi-a fost dor de public. La Bacău am avut două tribune pline, mi-a fost dor de galerie, mi-a fost dor de urlete, de răgușeală” – David Popovici, locul 4 în finala probei de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.
Pentru cel mai bun înotător din România, Campionatul Național de la Bacău a fost prima competiție la care a participat din luna decembrie.
În 2022, David va avea un program extrem de încărcat. „Sper ca acest an să fie cel puțin la fel de bun ca 2021. David a început acest an bine, acesta este primul concurs la care a participat. Avem un program încărcat, cu două ediții de campionat european, unul de juniori, unul de seniori, o ediție de campionat mondial de seniori, care este primul acum în iunie și mondialele de juniori la finalul lunii august” – Adrian Rădulescu, antrenor David Popovici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost revelația natației mondiale
David Popovici a explodat la 16 ani, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, iar la competiția supremă din Japonia s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 200 m liber, la două sutimi de secundă distanță de o medalie. Primul moment al anului 2021 în care David s-a făcut remarcat la nivel internațional într-un bazin de seniori a fost la Campionatele Europene de la Budapesta, din luna mai.
În seriile la 100 de metri liber, el a înotat în 48 de secunde și 30 de sutimi și a obținut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Până atunci, tânărul înotător de 16 ani era o mare speranță, după ce stabilise nu mai puțin de 45 de recorduri naționale în bazin scurt și 27 de recorduri naționale în bazin lung la categoriile de vârstă sub 15, 16, 17 și 18 ani.
În drumul spre Tokyo, David și-a făcut încălzirea la Campionatele Europene de juniori de la Roma, unde a obținut 3 titluri europene. La 100 m liber a înotat 47.30, care la data respectivă însemna cel mai bun timp al anului. Și astăzi este recordul mondial la juniori.
În cei 13 ani de când a început să practice înotul, David a urcat de 62 de ori pe podium, la toate categoriile de vârstă.

SPORTS NET

Politica