joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trupele ruse au tras rachete în apropierea graniței cu Polonia. Primarul orașului: „Bombardamentele din Liov au fost un mesaj pentru Biden”

Trei explozii puternice s-au auzit sâmbătă în apropiere de Liov (Lviv), cel mai mare și cel mai important oraș din vestul Ucrainei, a anunțat un oficial din cadrul municipalității, potrivit Reuters. Guvernatorul administrației regionale a informat ulterior că două rachete rusești au lovit orașul Liov, cel puțin cinci persoane fiind rănite.

„Au fost două lovituri cu rachete în interiorul orașului Liov”, a spus șeful administrației regionale, Maxim Kozitsky, într-o postare online.

Primarul Andri Sadovîi a declarat ofensiva a fost un mesaj pentru președintele american Joe Biden, care a vizitat Polonia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liovul, oraș la 70 de kilometri de granița cu Polonia, fusese ferit până acum de bombardamente puternice și devenise un centru pentru cei care fug de luptele din alte zone ale Ucrainei.

„Prin atacul de sâmbătă, rușii au vrut să-l salute pe președintele Biden, aflat în prezent în Polonia”, a spus ediulul orașului, Andri Sadovîi.

„Suntem aproape de granița cu Polonia și cred că lumea trebuie să înțeleagă că amenințarea este foarte, foarte gravă”, a subliniat primarul.

Potrivit Comandamentului Forțelor Aeriene din Ucraina, care au scris că „atacul a fost nu spre Liov, ci în direcția președintelui Statelor Unite ale Americii”, 6 rachete au lovit sâmbătă orașul, scrie libertatea.ro

Au fost avariate un depozit de combustib și o bază de blindate. Un avion rusesc și trei rachete de crozieră au fost doborâte.

Politica