vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Secretarul general al NATO: Un atac chimic al Rusiei „ar schimba enorm natura” conflictului

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat joi că un atac chimic al Rusiei în Ucraina „ar schimba enorm natura” conflictului şi ar putea afecta ţări aliate vecine, relatează EFE, care remarcă faptul că şeful Alianţei Nord-Atlantice nu a dorit să speculeze dacă o astfel de situaţie ar motiva o reacţie de apărare a alianţei.

„Nu voi specula dincolo de faptul că NATO este mereu dispusă să apere, să protejeze şi să reacţioneze la orice fel de tip de atac împotriva unei ţări aliate”, a declarat Stoltenberg pentru presă, la sosirea sa la summitul extraordinar NATO la care liderii alianţei vor discuta criza din Ucraina, potrivit Agerpres.

Și preşedintele Klaus Iohannis a subliniat joi că armele chimice sunt interzise şi şi-a exprimat speranţa că semnatarii tratatelor internaţionale care menţionează acest lucru îşi vor respecta angajamentul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Armele chimice şi biologice sunt interzise prin tratatele internaţionale şi nu putem să pornim pur şi simplu de la premisa că cineva le foloseşte. Noi toţi sperăm să rămână aşa şi toţi semnatarii tratatelor internaţionale să respecte ceea ce s-a decis”, a declarat Klaus Iohannis, înainte de a participa la Summitul extraordinar al NATO, care are loc la Bruxelles.

Politica