vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliția Locală Craiova vrea să își înnoiască parcul auto cu un autoturism hibrid

Poliția Locală Craiova poate participa la „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020 – 2024”, în vederea obţinerii primei de casare, care va fi utilizată la achiziţionarea unui autoturism hibrid dotat cu sistem de avertizare sonoră și luminoasă, omologat, cu sistem acustic, set flash blitz grilă, set flash blitz parbriz, flash lunetă, girofar magnetic.

Dacă în Consiliul Local se hotărăște că este nevoie ca Poliția Locală să se înscrie în acest program, microbuzul Hyundai H100 care aparține orașului va fi casat, iar diferența de bani pentru noul autoturism va fi suportată din bugetul Poliției Locale.

„Se aprobă casarea microbuzului Hyundai H100, care aparţine domeniului privat al Municipiului Craiova, identificat la poziţia 66 din anexa 1B a Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.406/2011. Art.3. Diferenţa dintre valoarea de achiziţie a noului autoturism şi valoarea primelor de casare care se acordă va fi asigurată din bugetul de venituri şi cheltuieli al Poliţiei Locale a Municipiului Craiova, pe anul 2022”, se menționează în proiectul ce va ajunge luni pe masa consilierilor locali din Craiova.
Potrivit raportului pus în atenția consilierilor locali, Microbuzul Hyundai H100 care se dorește a fi casat  nu mai corespunde condițiilor necesare desfășurării activităților specifice ale Poliției Locale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Autoturismul a fost folosit de către Corpul Gardienilor Publici – Dolj pentru deplasarea la obiectivele de pază, iar odată cu înființarea Poliției Locale (2010), instituție ce nu mai are ca activitate asigurarea pazei, acesta a devenit neconform cu activitățile de asigurare a ordinii și liniștii publice. Autoturismul are o stare tehnică de uzură avansată, necesitând reparații curente mari pentru a face față solicitărilor zilnice, costurile cu reparațiile s-au ridicat în anii trecuți la valori foarte mari, neputându-se respecta reglementările în vigoare privind siguranța circulației pe drumurile publice. Are o vechime de peste 25 ani, costurile pentru efectuarea ITP, asigurării obligatorii, și achiziţionarea rovignetei auto sunt de asemenea ridicate”, se specifică în raport.

Politica