vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cristian Diaconescu a fost exclus din PMP

Cristian Diaconescu, fost președinte al PMP, a fost exclus din partid, a anunțat miercuri actualul lider al formațiunii, Eugen Tomac. Diaconescu a condus PMP până în 19 februarie, când a fost înlăturat în urma unui congres.

„Colegiul Naţional al PMP a decis, astăzi, excluderea din partid a domnului Cristian Diaconescu. În PMP nu există decât o singură structură de conducere, aleasă democratic, şi care astăzi, în deplină legalitate, în acord cu statutul partidului nostru, cu un singur vot de abţinere, a decis să ne despărţim definitiv de fostul nostru coleg, domnul Diaconescu.

S-a încheiat o etapă, lucrurile sunt clare, începând de astăzi domnul Diaconescu nu mai este membru PMP. Înţeleg că are alte obiective politice, îi urăm succes, dar experienţa pe care am avut-o împreună este una regretabilă şi ea s-a încheiat astăzi”, a scris Eugen Tomac pe pagina de Facebook a partidului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cristian Diaconescu a scris, în replică, pe Facebook, că decizia „este nulă deoarece a fost luată de o adunare de persoane nestatutar constituită, nerecunoscută de justiţie şi profund acţionată de interese personale care nu au legătură cu membrii PMP şi simpatizanţii acestuia”.

„Atunci când două sau mai multe persoane au divergenţe cu privire la o anumită situaţie, într-o lume civilizată şi o societate democratică, acestea se adresează justiţiei şi aşteaptă ca aceasta să se pronunţe.

Eugen Tomac şi «gruparea» lui au ales să elimine partea adversă fără să aştepte hotărârea justiţiei al cărei termen stabilit este 20 mai 2022. Acest fapt mă determină să consider că data de 20 mai 2022 este mult prea îndepărtată pentru punerea în aplicare a planurilor lor de fuziune. Prin urmare aceste persoane nu recunosc autoritatea justiţiei în România.

De aceea îi rog pe toţi cei care au crezut şi cred încă în destinul democratic al Partidului Mişcarea Populară să ia act de faptul că aşa zisa mea excludere din PMP este NULĂ deoarece decizia a fost luată de o adunare de persoane nestatutar constituită, nerecunoscută de justiţie şi profund acţionată de interese personale care nu au legătură cu membrii PMP şi simpatizanţii acestuia.

Voi continua ca Preşedinte PMP să susţin că acest partid trebuie să aibă calea sa politică independentă, democratică şi transparentă fără fuziuni care ar determina neantizarea tuturor eforturilor dezinteresate pe care majoritatea membrilor PMP le-au făcut pentru ca această structură politică să conteze în societatea românească”, arată mesajul lui Diaconescu.

Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară l-a ales, pe 19 februarie, pe Eugen Tomac ca preşedinte al formaţiunii politice. Congresul a fost convocat de tabăra din PMP a lui Eugen Tomac, despre care fostul preşedinte al partidului, Cristian Diaconescu – care a acuzat un puci în interiorul partidului – a spus că este convocat nestatutar. În schimb, Tomac l-a acuzat pe Diaconescu de starea de „blocaj” în care a ajuns PMP.

Politica