miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Renault reia producția de automobile la Moscova. Lista marilor companii care au decis să rămână în Rusia 

Producătorul francez de automobile Renault și-a reluat producția la fabricile sale din Moscova, spre deosebire de alte mari companii internaționale care au rupt relațiile cu Rusia din cauza războiului împotriva Ucrainei, potrivit The Guardian.

Renault a suspendat producția la fabrică luna trecută, invocând probleme logistice după invazia Ucrainei la ordinele lui Vladimir Putin. Totuși, decizia Renault de a relua producția are sprijinul guvernului francez, care este principalul său acționar.

Alături de Renault, pe lista cu privire la companiile care au preferat să-și continue treaba în Rusia, se află Acer, Asus (deși au fost anumite anunțuri de părăsire a țării, se pare că în practică nu s-a întâmplat nimic), Lenovo, Auchan-Retail, Decathlon, Deutsche Telekom, Leroy Merlin, Metro sau Societe Generale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce privește companiile care au stopat investițiile, încercând să tragă de timp, se află Colgate-Palmolive, Danone, Dunkin Donuts, Henkel, Hilton, Japan Tobacco, Mars, Nestle, Pfizer, Johnson&Johnson, Pirelli, Siemens, Subway sau Unilever, scrie hotnews.ro

Mai sunt și companii care și-au redus activitatea: Bosch a suspendat transporturile produselor, dar nu toate, Carlsbeg a suspendat exporturile și anumite operațiuni, Goldman Sach și JP Morgan au redus operațiunile, dar cumpără datorie rusă, Michelin Tire a oprit producția în unele fabrici, Oriflame Cosmetics a suspendat vânzările online către consumatorii finali, dar nu către toți, Pepsi a suspendat operațiunile, dar mai puțin cele esențiale, Whirlpool a limitat producția.

Politica