joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. „Made for Europe”, concurs național din domeniul educației

În perioada 18-25 martie 2022 se desfășoară faza județeană a Concursului naţional „Made for Europe” care urmărește valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educației, stimulând creativitatea, inovaţia și spiritul antreprenorial.

Concursul „Made for Europe” este o competiţie organizată anual și vizează următoarele obiective:

  • Valorizarea produselor realizate de elevi și profesori în cadrul proiectelor finanţate prin programe europene;
  • Creşterea vizibilităţii produselor realizate în proiectele finanţate prin programe europene;
  • Sporirea calităţii produselor realizate în cadrul proiectelor finanţate prin programe europene prin stimularea creativității elevilor și profesorilor;
  • Crearea unui sistem alternativ de informare asupra produselor proiectelor finanţate prin programe europene;
  • Asigurarea de oportunităţi de promovare a produselor rezultate din proiectele finanţate prin programe europene;
  • Creşterea potenţialului de transferabilitate a produselor finale în alte contexte educaţionale;
  • Promovarea imaginii instituţiilor de învăţământ preuniversitar participante la concurs.

Concursul este deschis elevilor din toate unitățile de învăţământ preuniversitar care au fost implicate în proiecte finanţate prin programele europene din domeniul educației. La ediția din 2022 vor putea participa elevi din unitățile de învățământ care au implementat proiecte în ultimii doi ani școlari (2019-2020, 2020- 2021).

Policlinica Buna Vestire Craiova

 În cadrul fiecărei etape a concursului, un produs va fi prezentat de un singur elev, nominalizat, în scris, de către unitatea de învățământ, la propunerea echipei de proiect. În situația în care din diferite motive (vârsta mică a participantului, diverse dizabilități etc.) prezentarea se va realiza în echipe de elevi sau cu sprijinul unui cadru didactic, aplicarea grilei de evaluare de către comisia județeană/națională se va realiza doar pentru prestația elevului nominalizat în fișa de înscriere de către unitatea de învățământ

Un produs final de proiect va fi însoţit de o prezentare generală a unităţii de învăţământ şi de un rezumat (într-un document Word, maxim o pagină, TNR 12, spatiere 1,5) al proiectului în cadrul căruia a fost realizat produsul înscris în concurs.

Calendar

18-22 martie 20221. Constituirea comisiei judetene 2. Promovarea concursului la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a comunităţilor locale din fiecare judet; 3. Înscrierea în concurs a unităţilor şcolare care au derulat proiecte finanţate prin programe europene. Candidatura se depune la secretariatul ISJ Dolj; 4. Organizarea spațiului pentru expoziţie/târg și amenajarea standurilor de prezentare a produselor finale realizate în cadrul proiectelor derulate de unităţile şcolare înscrise în concurs, la nivelul judeţului.
23 martie 2022 ora 10:00Deschiderea expoziţiilor/ târgurilor de produse finale realizate în cadrul proiectelor finanţate prin programe europene, la nivel județean. – Holul ISJ Dolj
23-24 martie 2022Vizitarea de către publicul interesat a expoziţiilor/târgurilor de produse finale înscrise în concurs;
25 martie 2022 ora 10:00 Amfiteatru ISJ Dolj1. Prezentarea de către elevi, în sesiune publică, a produselor finale înscrise în concurs; 2. Evaluarea produselor finale de către Comisia judeţeană de evaluare şi afişarea rezultatelor; 3. Festivitatea de premiere.

Fiecare unitate școlară va fi prezentă în sală cu patru elevi și 3 cadre didactice care vor desemna câștigătorul premiului de popularitate.

Politica