joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

45 de diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj ar putea fi expulzați din Polonia

Serviciile poloneze de contraspionaj (ABW) au anunţat astăzi că au identificat 45 de diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj şi au cerut Ministerului de Externe să îi expulzeze, informează agerpres.

„Agenţia de securitate internă a stabilit o listă de 45 de persoane care lucrează în Polonia sub acoperirea unor activităţi diplomatice (…) Aceștia desfăşoară de fapt o activitate de spionaj împotriva Poloniei, dar şi împotriva aliaţilor noştri”; a declarat presei purtătorul de cuvânt al ABW, Stanislaw Zaryn.

Lista a fost înaintată Ministerului de Externe, a afirmat el. Lista „include ofiţeri ai serviciilor speciale ale Federaţiei Ruse şi persoane care colaborau cu ei”, a adăugat Zaryn.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior, pe Twitter, el a precizat că „ABW cere expulzarea lor de pe teritoriul Poloniei”.

Totodată, purtătorul de cuvânt a mai anunţat inculparea pentru spionaj în favoarea Rusiei. Un polonez care lucra în arhivele primăriei din Varşovia.

Un purtător de cuvânt al guvernului polonez a precizat că ambasadorul Rusiei la Varşovia a fost convocat la Ministerul de Externe. În cursul zilei vor fi anunţate deciziile privind paşii următori.

La Moscova, Ministerul de Externe rus a transmis că va răspunde dacă diplomaţii săi sunt expulzaţi din Polonia, potrivit agenţiei ruse de presă RIA. 

Politica