joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Amendă de 10.000 de lei pentru arderea de deșeuri vegetale amestecate cu dejecții animaliere

Un mehedințean a fost amendat de comisarii Gărzii de Mediu, cu suma de 10.000 de lei, după ce a fost prins că ardea, pe terenul proprietate personală, deșeuri vegetale amestecate cu dejecții animaliere rezultate din gospodărie.

”În data de 21.03.2022, urmare a sesizării referitoare la incinerare deșeuri pe raza localtății Colareț, comuna Tâmna, județul Mehedinți, personalul GNM-Comisariatul Județean Mehedinți cu atribuții de control a procedat la verificarea aspectelor semnalate. La data controlului aspectele prezentate în sesizare se confirmă, în fapt s-a constatat că un cetățean incendia pe terenul, proprietate personală, deșeuri vegetale amestecate cu dejecții animaliere rezultate din gospodărie. În consecință comisarii Gărzii de Mediu Mehedinți au procedat la aplicarea sancțiunii contravenționale în cuantum de 10000 lei, conform prevederilor legale prevăzute de OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor, precum și impunerea măsurii privind interzicerea incinerării deșeurilor de orice fel”, se arată în comunicatul instituției.

Comisarii reamintesc că, incendierea deșeurilor de orice fel este interzisă iar fapta constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele fizice, și de la 50.000 lei la 70.000 lei, pentru persoanele juridice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica