vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANSVSA: Avocado, retras de la vânzare pentru depăşirea limitei legale de reziduuri de pesticide

Un fruct exotic, avocado, a fost retras de la comercializare din magazinelele aparținând rețelei de supermarketuri Kaufland, a anunțat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), pe site-ul instituției.

„Kaufland a retras voluntar și preventiv, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, produsul K- BIO AVOCADO 2 BUC”, a notat ANSVSA, într-un comunicat. Fructele au originea în Columbia și au fost distribuite de un furnizor din Olanda. Lotul de fructe contaminat a fost a fost comercializat de Kaufland în perioada 11-18 martie 2022, iar motivul retragerii de la vânzare este „depăşirea limitei legale de reziduuri de pesticide (clorpirifos și clorfenapir)”.

Clienții care au achiziționat produsul cu datele de identificare prezentate „sunt rugați să nu-l consume şi se pot prezenta în orice magazin pentru a-l returna, până la data de 1 aprilie 2002 și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a precizat retailerul german.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica