joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgujienii sunt călcați de mașini în locul în care Poliția a cerut limitatoare de viteză

Un șofer de 47 de ani, din Municipiul Târgu Jiu, a fost reținut de poliție după ce a lovit cu mașina două persoane. Acesta, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe bulevardul Constantin Brâncuși, din direcția străzii Tudor Vladimirescu către Piața Centrală, ar fi acroșat un bărbat, de 52 de ani și o femeie, de 57 de ani, ambii din Municipiul Târgu Jiu, care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc permis, marcat și semnalizat corespunzător.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea bărbatului, care a fost preluat și transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale iar femeii i-a fost acordat primul ajutor, fiindu-i efectuate manevre de resuscitare de către echipajul medical prezent la fața locului, constatându-se decesul acesteia. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii gorjeni susțin că au trimis mai multe sesizări către Primăria Târgu Jiu, prin care au solicitat montarea unor limitatoare de viteză în zona în care a avut loc accidentul: „În lunile februarie și martie ale anului 2020, în scopul prevenirii unor evenimente rutiere cu consecințe grave, politiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Targu Jiu au solicitat Primariei Municipiului Târgu Jiu montarea unor limitatoare de viteză pe Bulevardul Constantin Brâncuși, din municipiul Târgu Jiu. De asemenea, în luna octombrie 2019, polițiștii Serviciului Rutier au solicitat supraînălțarea trecerilor de pietoni de pe principalele bulevarde din municipiu”, informează IPJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma accidentului, un consilier local din Târgu Jiu solicită Primăriei să monteze limitatoare de viteză în acea zonă: „În calitate de membru A.T.O.P. Gorj, solicit Primăriei Municipiului Târgu Jiu montarea, cu celeritate, de relantoare (limitatoare de viteză) pe Bulevardul ”Constantin Brâncuși”, pe ambele sensuri de mers.În acest fel, se reduce considerabil riscul producerii de evenimente rutiere soldate cu victime omenești, ca cel de ieri.De asemenea, consider că se impune o analiză riguroasă și în alte zone ale municipiului, intens circulate.Nu pot exista întârzieri ”motivate” întrucât, vremea permite realizarea acestor operațiuni!Am purtat discuții cu comisarul șef al IPJ Gorj, Daniel Fețanu, care așteaptă adresa primăriei în vederea eliberării avizelor necesare, asigurându-mă totodată că, în ceea ce privește instituția pe care o conduce, procedura va fi una extrem de rapidă”, a spus Anca Bordușanu.

În timp ce IPJ explică faptul că trebuie să fie luate măsuri pe Bulevardul Constantin Brâncuși, Poliția Locală din Târgu Jiu a povestit cum un agent a fost prezent la locul accidentului.

Colegul nostru, Alin Popescu, polițist local în cadrul Serviciului Circulație Rutieră, este cel care, împreună cu un cetățean, au acordat primul ajutor victimelor cumplitului accident petrecut astăzi pe bulevardul Constantin Brâncuși.Alin se îndrepta către sediul Poliției Locale Târgu Jiu, pregătit să înceapă o nouă zi de muncă, nefericitul eveniment petrecându-se chiar sub ochii lui.Colegul nostru nu a ezitat nicio secundă în a acorda primele îngrijiri victimelor rănite, împreună cu un alt cetățean care fusese, la rândul lui, martor la cele întâmplate.Două echipaje ale Poliției Locale Târgu Jiu, unul de rutieră și unul de ordine publică, aflate în apropiere, au ajuns la fața locului pentru a-l sprijini pe Alin și pentru a întreprinde măsurile specifice ce se impun în astfel de situații. La scurt timp, la fața locului au ajuns și echipajele medicale care au depus toate eforturile necesare pentru salvarea vieților celor două persoane accidentate.Din păcate, femeia n-a putut fi salvată, impactul fiind foarte puternic”, relatează Poliția Locală Târgu Jiu, pe Facebook.

Politica