sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raită prin viață. Despre viața omului în secolul XXI. Să revenim la oile noastre: poporul român și guvernanții lui

Citez mereu din clasici fiindcă, vizionari fiind, ei sunt singurii care au prevăzut ce-o să se-ntâmple cu Omenirea, în evoluţia ei, şi ne dau soluţii de salvare de la autodistrugere, reîntoarcerea la „noţiunea de OM”, la Umanitate. Aşadar:
„Există o forță extrem de puternică în Univers care le include și guvernează pe toate celelalte. Această forță universală este IUBIREA. Iubirea este Lumina care îi luminează pe cei care o dăruiesc și pe cei care o primesc. Iubirea este gravitație, pentru că îi face pe unii oameni să se simtă atrași de alţii. Iubirea este putere, pentru că înmulțește tot ce avem mai bun și permite umanității să nu se stingă cu totul în orbirea egoismului ei şi dă sens vieţii. Iubirea se dezvăluie și se revelează. Pentru iubire trăim și murim. Iubirea este Dumnezeu și Dumnezeu este Iubire. Dacă vrem ca specia noastră să supraviețuiască, dacă vrem să găsim sens vieţii, dacă vrem să salvăm lumea și fiecare fiinţă sensibilă care o locuiește, iubirea este singurul răspuns. Poate că nu suntem încă pregătiți să facem o bombă a iubirii, un dispozitiv suficient de puternic pentru a distruge în întregime ura, egoismul și lăcomia care devastează planeta. Cu toate acestea, fiecare individ poartă în sine un mic, dar puternic generator de iubire a cărui energie așteaptă să fie eliberată. Când vom învăța să dăruim și să primim această energie universală, vom fi afirmat că iubirea învinge totul, este capabilă să transceandă totul și orice, pentru că iubirea este chintesența vieţii” – Albert Einstein.

La noi, ca-ntotdeauna, Poporul român, de la vlădică (guvernanţi) la opincă, e împărţit în două. Hoţia şi Prostia n-au limite şi nici graniţe nici acum, în ceasul al 12-lea. Cât de prost şi rău poţi să fii, românule de secol XXI, bogat ori sărac (şi cu punga şi cu duhul), să-ţi pese până la nebunie de „hoţii europeni, mondiali şi locali” (vezi bulgarii de vârf, închişi de Codruţa), şi de criminalii în văzul lumii (vezi „marele bobor rus” în frunte cu nebunul pe care nu-l poate închide nimeni)? Înseamnă că Omenirea, în evoluţia ei, a involuat rău de tot dac-am ajuns ca putin să spună cu nonşalanţă că Lumea trebuie să arate cum vrea el, altfel nu-l interesează (Lumea – care e compusă din Oameni – bărbaţi, femei, copii, şi nu-l interesează!!!), şi omoară cu cinism Oameni, în vreme ce E. Musk – cel mai bogat om al Planetei, care-şi cheltuie averea pe zboruri paşnice interplanetare, vrea să trăiască şi să moară pe Marte, vânzându-şi casele de pe Pământ. Ce să vorbeşti şi ce să taci!
„Când miezul nopţii bate gros încoace/ Şi restul omenirii noastre doarme,/ Se strâng războinicii drapaţi în arme,/ Setoşi să convorbească despre pace/ La mese tolăniţi pe îndelete,/ Îngrijoraţi privind spre sfânta hartă,/ Şi deplângând conştiinţa lumii, moartă,/ Mâna şi-o dau să facă schimb de pete./ Cum între timp mai mor ceva popoare,/ În aerul în care poţi să degeri/ Păstrează repetate reculegeri/ Miraţi de cursul relei lor planete/ Şi beau ciocnind egalele pahare/ Cocktail de ţări, dar numai când li-i sete”. „Puţine lucruri au rămas civile/ În acest veac ploios şi militar/ Nu zile, ci permisii lungi de zile/ Copiii drepţi din mumele lor sar” – (din „Antirăzboinică”, de Adrian Păunescu).
A-ţi permite, oricât de dictator ai fi, să anulezi toate Convenţiile, de orice fel, internaţionale semnate în decursul timpului, înseamnă „nebunie” curată, dar şi „deşteptăciune” în „educarea” poporului care te-a „emanat”. ceauşescu şi-a cunoscut poporul până în decembrie `89. putin cunoaşte poporul rus mai bine decât ceauşescu. „Poporul rus” nu mai există, nu vă mai dau amănunte, există, acolo, în Rusia pre istorică şi azi, o mulţime de fiinţe atemporale, turmă subordonată istoric unor „nebuni comunişti” (ţarii nu erau buni dar nu erau nici răi, nici nebuni). Aşa că acei ce visează la „trezirea ursului” care va opri „tăvălugul rus” să-şi ia adio, că rusul, ca rusul, trăieşte ca fizic doar, psihologia popoarelor fiind pierdere de timp pentru ruşi, care, curând vor deveni provincie chineză. Nici nu ştiţi ce ne-aşteaptă datorită „frumoşilor nebuni ai marilor naţii atemporale, neschimbate”. Rusofoni români, încotro mergem domne?!

Eu, văzând atâta ură şi prostie pe Planetă, azi, în secolul XXI, nu mă mai gândesc decât la un dicţionar al Planetei în care să citesc dacă „nebunii”, care sunt şi analfabeţi umani de secol XXI, ori slugi nemernice în „Imperiile morţii”, culmea, unii dintre ei „trimişi ai Domnului pe Pământ”, vezi Kyril ortodoxul, căpetenii bogate peste limită ale Religiei,  ştiu înţelesul câtorva cuvinte esenţiale ale Vocabularului Planetei: pace, ură, dragoste, iubire, copii, viaţă, că de moarte nu ştiu ce şi cum nici oamenii normali, libertate, democraţie, linişte. Ne-ntoarcem la viziunea vizuinii, la ascunderea în grote, la Gingis Han, la Hitler… „Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac!”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica