vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Organizaţia Salvaţi Copiii: Şase milioane de copii, în pericol iminent în Ucraina

Atacurile asupra spitalelor şi şcolilor din Ucraina pun în pericol iminent aproximativ şase milioane de copii, a avertizat luni organizaţia umanitară Salvaţi Copiii.

Aproximativ unul din cinci copii ucraineni a fost nevoit să-şi părăsească ţara natală pentru a se refugia din calea războiului, iar cei care au rămas în zonele de conflict se confruntă cu lipsa alimentelor, a apei potabile şi a asistenţei medicale pe fundalul temerilor constante pentru propriile vieţi.

Totodată, 489 de şcoli şi 43 de spitale din Ucraina au fost avariate sau distruse până în prezent, a precizat organizaţia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Şcolile ar trebui să fie un loc sigur pentru copii, nu un loc de frică, răni şi moarte”, a spus Pete Walsh, director regional în cadrul Salvaţi Copiii Ucraina.

Cel puţin 59 de copii au fost deja ucişi în această ţară, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), relatările din presă sugerând că numărul lor real ar putea fi de ordinul sutelor.

”Regulile războiului sunt foarte clare”, a spus Pete Walsh. ”Copiii nu sunt o ţintă şi nici spitalele sau şcolile. Trebuie să protejăm copiii din Ucraina cu orice preţ. Câţi oameni trebuie să mai moară înainte ca acest război să se termine?”, a mai spus el, potrivit Agerpres.

Politica