joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoritățile avertizează: „Pandemia nu a trecut și ne confruntăm cu un număr mare de infectări”. Ce reguli să respecți în transportul în comun pentru a evita îmbolnăvirea de COVID-19

Pandemia nu a trecut și încă ne confruntăm cu un număr mare de infectări, avertizează ROVaccinare, pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, care recomandă și un set de reguli pentru ca persoanele care folosesc transportul în comun să se protejeze de o eventuală infectare.

Reguli pentru persoanele care folosesc transportul în comun:

  • Evitați pe cât posibil utilizarea mijloacelor de transport în comun dacă prezentați semne ale unei infecții respiratorii (aveți febră, tușiți, strănutați).
  • Încercați să păstrați cel puțin un metru distanță față de o persoană care tușește sau strănută.
  • Spălați-vă pe mâini imediat ce ajungeți acasă/la birou cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde.
  • Evitați să vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile înainte să vă spălați pe mâini.
  • Acoperiți-vă nasul și gura cu un șervețel de unică folosință sau cu pliul cotului când tușiți sau strănutați.
  • Purtați mască pe toată durata călătoriei astfel încât să vă acopere nasul, gura și bărbia.

Guvernul a luat decizia ridicării tuturor restricțiilor începând cu data de 9 martie, în ciuda faptului că Ministerul Sănătății propusese o ridicare etapizată a acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Sănătății recomandă însă în continuare purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun și în spațiile închise, evitarea spațiilor aglomerate, fie că ele sunt închise sau deschise, spălatul mâinilor și utilizarea unui antiseptic, ca măsuri de protecție.

Politica