joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Francofoniei, celebrată și la Craiova. Program special la TNC

Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova împreună cu Departamentul de Limbi Romanice din cadrul Facultății de Litere – Universitatea din Craiova – “Catedra de Franceză” celebrează astăzi, Ziua Internațională a Francofoniei cu un program special.

De la ora 12.00, la Sala Studio a Facultății de Agronomie, va fi prezentat spectacolul Cântăreața cheală (de Eugène Ionesco) vs. Momente și schițe (de I. L. Caragiale), regia Alexandru Boureanu.

Spectacolul va fi urmat de o dezbatere între actori, spectatori și publicul prezent (studenți și elevi francofoni). De la ora 14.00 de un seminar de francofonie. La eveniment se vor prezenta o serie de lecturi în limba franceză, creații proprii ale participanților. Acestea vor fi susținute de către profesori de franceză, elevi și studenți francofoni din Universitate și colegiile craiovene,

Policlinica Buna Vestire Craiova

Organizarea acestui eveniment se desfășoară în cadrul unui parteneriat între Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova și Universitatea din Craiova, la Departamentul de Arte și media în prezența lectorului francez Goutier Crept și a studenților francezi bursieri în cadrul Programului Erasmus +, la Craiova.

Din distribuția spectacolului fac parte:

Ovidiu Cârstea, Roxana Mutu, Cătălin Blendea, Alexandra Mihalcea; Irina Danciu, Gabriela Popescu, Mihai Viță, Adelina Galiceanu, Iarina Zidaru, Alexandru Purcaru, Andreea Ilie, Delia Toader, Jana Čeklanović (Vioară). Stagiu De Practică: Vlad Burdușel, Simona Grîcleanu, Ioana Stama, Cătălina Vînătoru.

Politica