marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Benzinăriile din Dolj, premiate. Cu amenzi

Mai multe benzinării din Dolj au fost controlate de autoritățile statului, după cozile formate la pompă în urmă cu o săptămână. Pe 9 martie, la multe stații Peco, prețul carburanților a crescut nejustificat.
„Jurnalul Olteniei” a cerut mai multor instituții să transmită, conform legii, rezultatele verificărilor efectuate la stațiile Peco din județ. Până acum, doar Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj a fost pregătit să răspundă.

Astfel, potrivit instituției, inspectorii de muncă, au făcut mai multe verificări la angajatorii care efectuează activități de distribuţie a carburanţilor auto, iar cei găsiți în neregulă au fost sancționați.

„În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Sănătate şi Securitate în Muncă au efectuat 24 acţiuni de control, în urma cărora au aplicat 20 de sancțiuni contravenţionale, din care 8 amenzi în valoare de 68.000 lei și 12 avertismente. Principalele deficiențe constatate în domeniul securității și sănătății în muncă: rastelul de butelii nu este legat la centura de împământare; lipsa certificatului de examinare/reexaminare „in situ”, lipsa documentului privind protecţia împotriva exploziilor; nedotarea lucrătorilor cu echipament individual de protecţie; lipsa semnalizării de securitate la pompe”, conform ITM Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și în domeniul relaţiilor de muncă au fost găsite nereguli.

„Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă și Serviciului Control Muncă Nedeclarată au efectuat 24 de controale, fiind aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, din care 4 amenzi acordate angajatorilor în valoare de 10.000 lei și 3 avertismente. În urma acestora au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate.

Principalele deficiențe constatate în domeniul relaţiilor de muncă:
– neactualizare regulament intern;
– nerespectarea dispoziţiilor privind evidenţa de către angajator a timpului de muncă;
– transmiterea cu întârziere în programul REVISAL;
– nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal;
– lipsa repartizării timpului de muncă cu timp parţial”, a mai transmis ITM Dolj, la solicitarea „Jurnalul Olteniei”.

Așteptăm, în continuare, răspuns de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj, Garda de Mediu Dolj, Protecția Consumatorului Dolj și ANAF.

Politica