vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alegerile lui Rotaru riscă să se transforme într-un fiasco! Deja s-au amânat două săptămâni!

Tentativa lui Mihai Rotaru de a organiza alegeri pentru funcția de președinte pare sortită unui semi-eșec, deoarece Sorin Cârțu nu pare a avea contra-candidat.

Mihai Rotaru a amânat alegerile pentru funcția de președinte al clubului. Motivul oficial? Pentru a facilita procesul electoral celor celor peste 4.100 de abonați așteptați la urne. Însă problema majoră este că până în acest moment nu s-a înscris în bătălia pentru președinție decât Sorin Cârțu, cel care ocupă funcția în acest moment.
În comunicatul lansat de club se precizează că, de asemenea, a fost prelungit cu 10 zile termenul la care doritorii pot să-și depună candidatura pentru funcția supremă în clubul lui Rotaru. Adică până la data de 25 martie. Dacă nimeni altcineva nu-și va depune candidatura înseamnă că acest prim scrutin va deveni un fiasco, dat fiind că unic candidat, Sorin Cârțu nu ar putea ajunge pe locul 2.
Iată comunicatul grupării oltene: „Universitatea Craiova a amânat alegerile pentru alegerea noului președinte al clubului. Pentru a veni în sprijinul abonaţilor, Universitatea Craiova a luat decizia de a amâna cu două săptămâni alegerile pentru desemnarea preşedintelui clubului.
În acest sens, am decis organizarea scrutinului electoral în ziua meciului de pe teren propriu contra celor de la CFR Cluj, astfel încât să facilităm o prezenţă cât mai numeroasă a suporterilor la procesul electoral. Data meciului va fi comunicată în perioada următoare de Liga Profesionistă de Fotbal și, ulterior, vom reveni cu informații complete despre tot ceea ce înseamnă ziua alegerilor.
Menţionăm că întregul calendar electoral va suferi o prorogare de zece zile, inclusiv termenul limită pentru depunerea candidaturilor. Conform noului calendar, persoanele care doresc să candideze şi îndeplinesc criteriile pentru a lua parte la aceste alegeri îşi mai pot depune candidatura până vineri, 25 martie 2022”.
În consecință, alegerile vor avea loc în jurul datei de 9 aprilie. Mandatul preşedintelui va fi unul pe doi ani, urmând ca de la următoarele alegeri acesta să devină unul de patru ani.
Rodion Cămătaru, glorie a Craiovei Maxima, a declarat recent că nu va participa la aceste alegeri, precizând că funcția e mai degrabă onorifică, că noul președinte va avea puteri limitate, cum sunt de altfel și acum.
„Nu mă gândesc să candidez. Bineînțeles că îl susțin pe Sorin Cârțu! Dar nu prea mă mai pricep acum. Sunt foarte mulți președinți, nu ați văzut? Sunt foarte mulți președinți la Craiova. Nu știu ce dorește patronul.  Președinte de imagine, președinte-jucător și nu mai știu de care! Președinte e un om cu puteri executive. Pe mine mă uluiește de multe ori când aud că sunt alegeri sau se va vota… Eu zic că se va numi! Și atunci ce rost mai are acest proces electoral? Treaba lor! Nu cred că suporterii decid președintele la Universitatea Craiova și bănuiesc că va avea puteri limitate. Trebuie să vedem ce înseamnă aceste alegeri mai întâi. Până unde are putere președintele executiv care va fi numit. I se va pune la dispoziție un buget? Eu nu sunt dispus pentru că am aproape 64 de ani și nu mai am entuziasm. La 35 de ani când am fost atunci vreo doi ani de zile președinte, într-adevăr, aveam entuziasm. Eu am făcut istorie aici! Cu cine și de ce să candidez eu?”, a spus Cămătaru, potrivit Fanatik.
De altfel, și următoarea frază din comunicatul dat de club în momentul în care a anunțat scrutinul se înțelege că președintele va fi cumva ghidat de patronat în exercitarea atribuțiilor: „Viitorul preşedinte va conduce din punct de vedere administrativ, economic şi sportiv Clubul, sub coordonarea Consiliului de Administraţie al Universităţii Craiova”.

Politica