sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. S-a oprit agentul termic în Severin din cauza lipsei de păcură

De ieri, 15 martie, s-a oprit furnizarea agentului termic în Drobeta Turnu Severin. În mod normal, autoritățile anunțaseră că nu vor mai da căldură populației până pe 1 aprilie. Severinenii spun că, de acum înainte, vor recurge la alte metode de încălzire a locuinței, în principal energie electrică, pentru a face față temperaturilor scăzute.
Autoritățile spun că nu mai au păcură pentru a asigura, în continuare, căldura în casele oamenilor, pentru că nu se mai găsesc stocuri. Administrația locală declară că, pe fondul războiului din Ucraina, și stocurile de păcură din țara noastră au fost afectate. 
„Am oprit alimentarea cu energie termică, din data de 15 martie, deoarece, începând cu această dată, nu mai există stoc de combustibil, în speță – păcură, pentru producerea energiei termice. În momentul actual, nu se mai găsește păcură pe piață în contextul geo-politic din ultima perioadă. În ultimele două săptămâni, am făcut, cu greu, față pentru a putea acoperi necesarul de păcură: am achiziționat de la diverși comercianți. Motorina și benzina se găsesc, dar păcură, nu. Am încercat să luăm legătura cu diverși furnizori, dar stocul lor este zero. Ne-au spus că ar putea produce, dar fi durat între 10 și 14 zile până când păcura ar fi ajuns la noi, ceea ce ne-ar fi dus la data de 01 aprilie, când se oprește, de drept, furnizarea căldurii în Drobeta Turnu Severin. În afară de acest context, mai există și situația financiară, care ar pune în dificultate furnizarea agentului termic în continuare. SPAET are de încasat de la beneficiarii din Drobeta Turnu Severin suma de 16 milioane, fără luna în curs. Încasările sunt foarte mici: între 100 – 140 de mii lei pe zi, sumă ce ne permite să achităm doar energia electrică zilnică, necesară producerii agentului termic la Termocentrala Halânga”, declară directorul Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică, Ilie Alecu.

Politica