joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alexandru Rafila a anunțat că 75 de ucraineni sunt internați în spitalele din România

Alexandru Rafila a informat că 75 de persoane din Ucraina sunt internate în unităţile medicale din România. Solicitările zilnice de asistenţă medicală, către staţiile judeţene de ambulanţă, sunt în jur de 100, a mai precizat ministrul.


Situaţia prezentată se referă la intervalul 9-15 martie, a precizat ministrul, citat de Agerpres.  „O parte dintre persoane s-au deplasat şi cu mijloace proprii la unităţile sanitare, dar cifrele nu pun niciun fel de problemă în ceea ce priveşte acordarea de asistenţă medicală”, a adăugat Alexandru Rafila.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a pus la punct, pentru refugiaţii din Ucraina, un sistem de identificare şi de alocare a unui cod unic, pentru ca aceste persoane să beneficieze de toate serviciile medicale, exact ca pacienţii români, a reamintit ministrul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La nivel judeţean, au fost alocate 3.300 de paturi pentru refugiaţii bolnavi sau pentru persoanele rănite care necesită intervenţii chirurgicale. „Am adăugat la cifra pe care am prezentat-o săptămâna trecută, ca urmare a intervenţiei la nivelul Comisiei de chirurgie plastică a Ministerului Sănătăţii, şi 151 de locuri de chirurgie plastică. Unităţile sanitare şi specialiştii de acolo tratează pacienţii care au nevoie de intervenţii chirurgicale”, a arătat ministrul.

Câteva sute de refugiaţi au fost testaţi şi vaccinaţi anti-COVID, a mai spus Alexandru Rafila.

Politica