joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CNCAV: Bilanțul vaccinării nu va mai fi raportat zilnic

CNCAV a informat într-un comunicat că bilanțul vaccinărilor anti-COVID nu va mai fi raportat zilnic, așa cum s-a întâmplat de la debutul campaniei de imunizare, ci va fi anunțat săptămânal începând de luni, 14 martie, de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Potrivit CNCAV, măsura face parte din asigurarea tranziției activității CNCAV către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății, desfășurat prin cabinetele medicilor de familie.

„Se vor asigura în continuare operațiunile logistice și de depozitare și se va urmări identificarea celor mai bune soluții de trecere la Ministerul Sănătății a responsabilității privind vaccinarea populației împotriva COVID-19”, informează CNCAV.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Misiunea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) se va încheia în următoarele săptămâni, iar vaccinarea anti-COVID se va face „în principal” la cabinetele medicilor de familie.

Președintele CNCAV, Andrei Baciu, a avut o şedinţă cu reprezentanţii medicilor de familie despre integrarea activităţii de vaccinare anti-COVID-19 în Programul de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii. Medicul Baciu le-a transmis că misiunea CNCAV se va încheia în săptămânile viitoare, „iar mai departe vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal la cabinetele medicilor de familie”.

Miercuri, în prima zi de la ridicarea restricțiilor, numai 2.619 persoane de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, dintre care 415 cu prima doză, scrie libertatea.ro În total, de la începutul campaniei de vaccinare, din decembrie 2020, în România au fost imunizate cu prima doză 8.114.789 de persoane, iar 8.077.224 au primit schema completă. De asemenea, 2.544.181 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia – booster.




Politica