vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rusia amenință: Ţările care trimit arme sau mercenari în Ucraina vor răspunde pentru asta

Ţările care decid să trimită arme sau mercenari în Ucraina „vor răspunde” pentru gestul lor şi îşi asumă „consecinţele”, a avertizat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de EFE.

Ambasadorii ruşi au comunicat deja această poziţie ţărilor gazdă, a spus ea, dar nu a explicat ce fel de măsuri va lua Moscova.

„Aceste ţări ar trebui să înţeleagă ce responsabilitate vor avea pentru aceasta. Cum vor înţelege? Este destul de simplu. Diplomaţii, ambasadorii şi ambasadele noastre au transmis acestor capitale poziţia noastră clară şi bine formulată” , a spus purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, citată de TASS.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ţările Uniunii Europene în bloc şi, de asemenea, unele dintre ele cu titlu individual au convenit să trimită în Ucraina material militar şi arme pentru a sprijini guvernul de la Kiev după invazia rusă, declanşată la 24 februarie, la ordinul preşedintelui Vladimir Putin, informează Agerpres.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel cetăţenilor din ţări prietene cu Ucraina să vină în ţara sa pentru a se alătura luptei împotriva agresiunii ruse, urmând să fie integraţi într-un fel de nouă Legiune internaţională. De asemenea, conform regulilor serviciului militar ucrainean, cetăţenii străini se pot alătura ca voluntari în unităţi precum Forţele teritoriale de apărare.

Politica