miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hotărâre! Nici un pacient bolnav de Covid nu va mai putea fi carantinat la domiciliu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) anunță că a adoptat marți, 8 martie, Hotărârea numărul 16, privind abrogarea procedurilor de carantină a persoanelor în contextul COVID-19.

HOTĂRÂRE:
Art.1 – Hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, se abrogă.

Art.2 – Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I și se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, într-o conferință de presă, măsurile de relaxare propuse de minister în contextul scăderii cazurilor de COVID și a internărilor. Principalele relaxări propuse sunt: renunțarea la masca în aer liber, renunțarea la intrarea cu certificat verde în malluri, hoteluri, pensiuni, restaurante, instituții, precum și permisiunea de organizare de evenimente private cu până la 200 de participanți.

Politica