vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Corina Măruțoiu, asistent social la SJU Târgu-Jiu, finalistă la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială va avea loc marți, 15 martie 2022, la Ateneul Român din București. Organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNASR), cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale și aflat la a VIII-a ediție, evenimentul recompensează performanța și excelența celor mai merituoși asistenți sociali, instituții guvernamentale și neguvernamentale, personalități și jurnaliști implicați în campanii sociale. Din județul Gorj, singura persoană care a ajuns în finala Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială este Corina Maria Măruțoiu.

Corina Măruțoiu, asistent social principal în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, lucrează la Cabinetul de asistență socială al unității medicale din anul 2007. Își desfășoară activitatea în următoarele secții din cadrul spitalului: Psihiatrie acuți, Boli infecțioase, Obstetrică-Ginecologie, Nou-născuți, Oncologie, Dermatologie și Dispensar TBC. Face față cu brio unor cazuri complexe, precum mame minore și adulte aflate în risc de abandon, fără acte de identitate, fără sprijin familial și financiar; pacienți adulți și minori cu boli cronice (dizabilități fizice, psihice, oncologice, Hiv -Sida,TBC); persoane fără adăpost, alcoolici și dependenți de droguri etc.

„Activitatea desfășurată de mine în perioada pademiei COVID -19 a fost centrată pe calitatea serviciilor medicale și sociale oferite pacienților internați în spital. (…) Am desfășurat activități de voluntariat în cadrul Asociației Uniunea Femeilor din Gorj. (…) Este o meserie grea, dar satisfacția când reușești să ajuți oamenii este foarte mare”, a spus Corina Măruțoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica