marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce trebuie să știți înainte de achiziționarea unui aragaz

Pentru cei care dispun de spațiu pentru a gestiona un aragaz independent, acesta poate fi o alternativă excelentă și rentabilă la cuptoarele și plitele separate – datorită combinării unui cuptor, a unui grătar și a unei plite într-o singură unitate.

Dar, având în vedere că aragazurile vin la pachet cu diferite caracteristici și funcții, apar disparități între modele și mărci. Dar nu vă faceți griji – suntem aici pentru a vă ajuta cu acest ghid pentru a cumpăra cel mai bun aragaz independent pentru proprietatea dvs.

Gaz vs. electricitate


Ah, eterna bătălie a energiilor: gaz sau electricitate? Puteți pune această întrebare unui număr de aparate electrocasnice și, în funcție de persoana pe care o întrebați, veți primi o multitudine de răspunsuri. Acest lucru poate fi decis cu ușurință în funcție de tipul de consumabile care intră în casa dvs. Aparatele de gătit, cum ar fi o plită pe gaz sunt, fără îndoială, mai ieftine de utilizat decât cele electrice, dar factura anuală de energie nu se va schimba foarte mult în funcție de ceea ce alegeți. De ce?

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ei bine, în timp ce alte aparate pot fi pornite pentru perioade mai lungi de timp (cum ar fi frigiderele), aragazurile sunt pornite pentru o perioadă relativ scurtă de timp în timpul zilei. Bineînțeles, dacă sunteți un bucătar desăvârșit, vă veți alege cu facturi de energie mai mari. Dar dacă vă folosiți un aragaz sau o plita Bosch o dată pe zi, nu transpirați prea mult din cauza costurilor de funcționare.

Cu toate acestea, merită să luați în considerare aragazurile care au capacități cu două tipuri de combustibil. Un aragaz cu combustibil dual poate avea un cuptor electric și o plită pe gaz.

Dimensiunea potrivită


Când vine vorba de aragazuri, acestea pot veni într-o varietate de dimensiuni și capacități, pentru a se potrivi fie proprietății, fie stilului de viață al proprietarilor săi.

În timp ce majoritatea modelelor de sine stătătoare au o lățime de 60 cm, este posibil să găsiți unele modele care au undeva între 50-60 cm. În ceea ce privește înălțimea, cele mai multe aragazuri se vor situa la același nivel, astfel încât să se poată alinia cu blaturile de lucru standard din bucătărie.

Capacitatea este, de asemenea, un alt factor. În timp ce producătorii indică capacitatea cuptoarelor lor în litri, aceasta nu este o modalitate destul de precisă de a măsura cât de mult poate suporta de fapt un cuptor. Acest lucru se datorează faptului că capacitatea este măsurată ca fiind tot spațiul din interiorul cuptorului principal al unui aragaz – ceea ce include spațiul nefolosit, cum ar fi spațiul de sub cel mai de jos raft.


Costuri de instalare și funcționare


Costul merge dincolo de cheltuiala inițială de achiziționare a aragazului de sine stătător – va trebui să vă ocupați și de costurile de instalare și de energia utilizată.

Prețurile de instalare pot varia, în funcție de tarifele locale, dar asigurați-vă că verificați și obțineți oferte gratuite de la instalatori de aragazuri de renume pentru a compara diferitele tarife oferite.


La ce caracteristici ar trebui să fiți atenți?


O mare parte din ceea ce face ca anumite aragazuri să fie mai atractive decât altele este varietatea de caracteristici și funcții pe care le pot oferi utilizatorilor finali. Așadar, care sunt caracteristicile de top pe care majoritatea oamenilor le caută atunci când cumpără o plită Bosch, o plita pe gaz sau un aragaz nou? Să trecem în revistă câteva dintre cele mai populare:


Funcția de autocurățare

Ce ar putea fi mai atrăgător la un cuptor nou-nouț decât capacitatea acestuia de a se curăța singur? Nu vă faceți griji, aceasta nu implică roboți sau o tehnologie fantastic de temperamentală – este de fapt simplă, sigură și fiabilă. Acest proces presupune adesea ca petele și reziduurile de mâncare să fie arse de o temperatură ridicată.


Controale avansate

Datorită comenzilor tactile mai ușor de utilizat decât cele oferite de modelele mai vechi de plită Bosch, aceasta a devenit o caracteristică populară în toate generațiile. Nu numai că sunt mai elegante la vedere, dar sunt și mult mai ușor de curățat, deoarece resturile nu pot rămâne blocate sub ele. Mai mult decât atât, acestea oferă și extra-uri cu adevărat utile – cum ar fi o plită Bosch cu sistem de blocare pentru copii.

Politica