sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Militarii craioveni au donat sânge pentru Ucraina!

Militarii craioveni s-au mobilizat și au venit să doneze sânge pentru oamenii greu încercați de războiul de la granița României. Numărul donatorilor la Centrul de Transfuzii Sangvine Craiova a crescut, potrivit dr. Turculeanu Adriana, directorul Centrului Regional de Tranfuzii Craiova, semn că oltenii nu sunt indiferenți la drama celor nevinovați.

Începând cu 28 februarie a debutat campania „Sânge pentru Ucraina”. În acest sens Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, vă așteptă pentru a dona sânge de luni până sâmbăta între orele 07:30 – 17:30. La această campanie s-au alăturat și peste 20 de militari, din cadrul Brigăzii Multinaționale, pentru a dona sânge.

„Campania de donare de sânge la care iau parte militarii este una care se desfășoară la nivel național. Prin această activitate suntem solidari cu poporul Ucrainean. Și dumneavoastră puteți ajuta printr-un gest simplu la salvarea unei vieți. Campania se desfășoară pe mai multe zile, fiecare unitate este programată într-o anumită zi. Au venit să doneze și militari străini din cadrul Comandamentului Brigăzii Multinaționale”, a spus Cristian Nistor din cadrul departamentului Brigăzii Multinaționale, grad plutonier adjutant.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Având în vedere contextul politic actual, România prin Ministerul Sănătății și a Institutului Național de Hematologie Transfuzională, cu participarea celor 42 de Centre de Transfuzie din toată țara, la care s-a aliniat și Craiova au participat la campania „Sânge pentru Ucraina”. „Debutul a însemnat promovare, pe de-o parte, și o bună colaborare cu vechii noștri donatori, înțelegând, de regulă, miltari, jandarmi, polițiști care au mai donat. Aceștia donau de 4 ori pe an, de când cu pandemia prezentarea acestora la Centru a fost mai redusă. Ieri am apelat și la Instituția Prefectului care a fost deosebit de receptivă și a promis ajutorul instituțiilor pe care le administrează”, a spus dr. Turculeanu Adriana, directorul Centrului Regional de Tranfuzii Craiova.

Odată cu promovarea pe rețelele de socializare, numărul donatorilor a crescut. „Le mulțumim tututor, atât celor care ne ajută în mod regulat, dar le mulțumim și celor care sunt prezenți aici. Gestul acesta, de donare de sânge, este un gest suprem. Oamenii care se află în situații extreme au nevoie de acest sânge fiindcă singurul furnizor al acestui produs este corpul uman. Deci, numai oamenii pot produce sânge”, a mai spus aceasta.

Politica