miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Asistență juridică pro bono pentru refugiații din Ucraina

Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului – ACTEDO este solidară cu Ucraina și poporul ucrainean și furnizează asistență juridică pro bono persoanelor afectate de războiul declanșat de Rusia, alăturându-se campaniei „Avocați pentru refugiați” a Uniunii Naționale a Barourilor din România.

ACTEDO, prin intermediul avocaților colaboratori, membri ai Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului, oferă asistență juridică prin e-mail, telefonic sau fizic pentru persoanele refugiate din Ucraina pentru probleme precum obținerea statutului de refugiat sau pentru soluționarea diverselor probleme juridice de natură civilă sau administrativă, pe care persoanele respective le vor întâmpina pe perioada șederii lor în România. Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat un ghid bilingv româno-ucrainean, a creat un telefon verde dedicat exclusiv cetățenilor ucraineni (+40374.025.000) și o listă a avocaților care pot oferi asistență juridică refugiaților. Informații actualizate găsiți aici: www.actedo.org/solidaritate-cu-ucraina.

ACTEDO este, de asemenea, membră în Alianța Europeană Pro Bono, rețea de centre de asistență juridică pro bono din Europa, inclusiv din Ucraina, și se coordonează cu parteneri din alte țări la nivel european. Persoanele fizice care au nevoie de asistență juridică pro bono pe teritoriul României pot lua legătura cu ACTEDO scriind la [email protected] sau accesând adresa www.actedo.org/solicita-asistenta-juridica-probono.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La nivel european, organizațiile care sprijină refugiați din Ucraina pot solicita asistență
juridică pro bono în rusă la această adresă: www.pilnet.org/eurasia_intakeform, iar în
engleză la www.pilnet.org/screening-pro-bono-request-form.

Politica