vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Prefectul Isuf Alin, un fizician eminent, care a lucrat în Compartimentul Documente Clasificate al Regiei Autonome de Activități Nucleare

Prefectul de Mehedinți, Alin Constantin Isuf, este un om foarte deștept, sau cum se spune în popor, e doxă de carte. Nu oricine poate lucra ca fizician principal, în funcții strategice și de mare importanță la fosta Regie Autonomă pentru Activități Nucleare din Severin: la Compartimentul Documente Clasificate, Protecția Informațiilor Clasificate RAAN și Membru al Structurii de Securitate și anterior ca responsabil Gestionarea Resurselor Radioactive în cadrul Unității Nucleare cu Laborator de Control Distructiv-Nedistructiv tot al RAAN Severin. Înainte de a ajunge prefect, din CV-ul său reiese că a lucrat perioade bune de timp atât în cadrul Prefecturii Mehedinți cât și al Consiliului Județean Mehedinți. Alin Isuf Constantin este licențiat în fizică, este licențiat în științe juridice și are o diplomă de master la altă facultate.

Isuf Alin, olimpic de mic la fizică
Elev olimpic pe țară la fizică, Alin Isuf Constantin, născut în data de 3 ianuarie 1975, căsătorit și cu un copil, este licențiat în fizică al Universității din Craiova sesiunea 1998, perioada de studii 1993-1997, este licențiat în științe juridice al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu sesiunea iulie 2004, ani de studii 1997-2002, și are o diplomă de master în inginerie nucleară la Universitatea Politehnică București sesiunea februarie 2009, ani de studii 2007-2009.

A lucrat prima dată ca profesor de fizică la Vânju Mare
Primul loc de muncă al lui Alin Isuf a fost de profesor de fizică la liceul „Victor Gomoiu” din Vânju Mare. A lucrat aici din 1997 până în 2001. Din 2001 până în 2003 a lucrat în funcția de șef al Corpului de control al Prefectului. Timp de un an până spre finele anului 2004 lucrează ca director Cabinet Prefect. De la sfârșitul anului 2004 până în 2015 lucrează în cele două sectoare strategice, mai sus amintite, din cadrul Regiei Autonome de activități Nucleare din Severin. În mai 2016, după falimentul RAAN, începe să lucreze în cadrul consiliului Județean Mehedinți, inițial consilier cabinet președinte, director cabinet președinte, apoi consilier superior în Direcția Tehnică de Investiții și în cele din urmă din 2019 până acum în 2022 director executiv la Managementul Resurselor Umane tot în cadrul Consiliului Județean Mehedinți. Din ianuarie 2022 este prefect al județului Mehedinți numit, politic din partea PSD. Noul prefect Alin Isuf este de loc din orașul Vânju Mare la fel ca și actualul președinte al CJ Mehedinți, Aladin Georgescu. Inițial au existat voci importante în PSD Mehedinți care au criticat pe la colțuri că Aladin Georgescu a propus în funcția de prefect „un om apropiat lui și doar atât”, dar când au văzut în detaliu cine este cu adevărat Alin Isuf, au terminat cu bârfele interne și au trecut la aprecieri, unele chiar publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica