vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Polițist din Drăgănești, reținut pentru dispariția unui pistol

Un agent de poliție din cadrul Poliției Drăgănești-Olt a fost reținut pentru nerespectare a regimului armelor și munițiilor. Polițistul este anchetat de Parchetul de pe lângă Curtea de apel Craiova.

„La data de 2 martie 2022 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat – agent de poliţie în cadrul Poliţiei Drăgăneşti Olt – cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi munţiilor prev. de art.342 al.1, 3 C.p., favorizare a făptuitorului prev. de art.269 al.1 C.p. şi tentativă la infracţiunea de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art.300 C.p. rap. la art.132 şi art.15 din Legea 78/2000, toate cu aplicarea art.38 al.1 C.p”, conform unui comunicat al Curții de Apel Craiova.

Evenimentul legat de dispariția armei și a muniției a avut loc pe 19 octombrie 2021, când polițiștii orașului Drăgănești-Olt s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că unui agent din cadrul Postului de Poliție Văleni, îi lipsește, din camera de armament a Poliției orașului Drăgănești, armamentul și muniția aferentă.
Polițistul ar fi depus armamentul pe 18 octombrie, iar a doua zi, când a dorit să-l ridice, i s-a spus că nu există în camera unde ar fi trebuit să fie depozitat. „Din primele verificări, a rezultat faptul că, în data de 18 octombrie a.c., polițistul ar fi depus armamentul la camera de armament, iar, în data de 19 octombrie a.c., când s-a prezentat pentru a o ridica, ofițerul de serviciu i-a comunicat faptul că pistolul și muniția aferentă, aflate în dotarea polițistului, nu se regăsesc în camera de armament”, declarau polițiștii la data dispariției armei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica