vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Volodimir Zelenski, mesaj în PE: Dovediți că nu ne veți lasa baltă

Volodimir Zelenski a transmis, marţi, un mesaj Parlamentului European reunit în sesiune specială, prin intermediul unei videoconferinţe. Preşedintele Ucrainei a subliniat că poporul său luptă pentru libertate, drepturi şi valori şi le-a cerut europarlamentarilor să demonstreze că sunt alături de Ucraina.

„După ultimele zile, nu ştiu cum să salut pe toată lumea pentru că nu pot spune bună dimineaţa, bună ziua sau bună seara. Fiecare zi pentru unii oameni este ultima. Vorbesc astăzi despre cetăţenii mei care se apără plătind preţul suprem pentru apărarea libertăţii. Mă bucur că v-am unit astăzi pe toţi, toate ţările din Uniunea Europeană. Dar nu ştiam că acesta este preţul pe care trebuie să-l plătim. Aceasta este o tragedie pentru mine, pentru fiecare ucrainean, pentru statul nostru. Acest preţ foarte mare. Mii de oameni au fost ucişi”, a transmis preşedintele ucrainean, într-o intervenţie video.   

Volodimir Zelenski, îmbrăcat în haine militare, a precizat că nu citeşte un discurs de pe hârtie, pentru că acea perioadă s-a terminat pentru ţara lui.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Acum trebuie să înfruntăm realitatea, să ne pese de oamenii ucişi, de viaţa reală. Astăzi plătim cu viaţa pentru valori, pentru drepturi, pentru libertate, pentru dorinţa de a fi egali, aşa cum vă doriţi şi voi. Dăm cei mai buni oameni ai noştri, cei mai puternici, ucrainenii sunt incredibili. (…) Sunt sigur că există drumul european pentru Ucraina, de aceea ne străduim şi pentru asta mergem mai departe. Aş dori să aud de la voi alegerea europeană a Ucrainei”, a mai spus preşedintele Ucrainei. 

„Luptăm doar pentru pământul nostru şi pentru libertatea noastră. În ciuda faptului că toate oraşele noastre mari sunt acum blocate. Nimeni nu va interveni în libertatea şi ţara noastră. Credeţi-mă, fiecare centru de astăzi, indiferent cum se numeşte, se va numi Piaţa Libertăţii, în fiecare oraş. Nimeni nu ne va dezbina. Avem dorinţa de a ne vedea copiii în viaţă”, a mai spus acesta, precizând că Rusia a vizat copiii ucraineni. Atacurile de marţi s-au soldat cu moartea a 16 copii.

„Astăzi dăm valoare vieţii, să fim egali. Ucrainenii sunt absolut incredibili”, a continuat şefului statului ucrainean. Volodimir Zelenski i-a cerut Parlamentului European să demonstreze că sunt alături de ucraineni, să demonstreze că nu vor respinge Ucraina şi să demonstreze că sunt „adevăraţi europeni”.

„Acum e o luptă pentru supravieţuire. Luptăm pentru a avea drepturi egale în Europa. Astăzi arătăm întregii lumi cine suntem. Ucraina fără Europa ar fi singură. Ne-am demonstrat tăria şi puterea, am demonstrat că suntem ca voi. Demonstraţi-ne că şi voi sunteţi cu noi! Şi viaţa, lumina vor învinge asupra întunericului”, a mai subliniat preşedintele Ucrainei.  Parlamentul European s-a reunit, marţi, într-o şedinţă de urgenţă, unde oficialii discută despre invazia Rusiei în Ucraina, cât şi despre posibila aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, printr-o procedură specială, măsură cerută de urgenţă de preşedintele Volodimir Zelenski. 

Discursul său a fost aplaudat, în picioare, de toți cei prezenți la reuniunea Parlamentului, inclusiv de președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, și de președintele Consiliului, Charles Michel, scrie adevarul.ro

Politica