sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avertisment al Agenției federale belgiene pentru control nuclear: Nu luați pastile de iod fără sfatul autorităților

Agenția federală belgiană pentru control nuclear avertizează cetățenii pe Twitter să nu ia pastile cu iod care blochează radiațiile fără sfatul autorităților.

Multe țări, inclusiv Marea Britanie, au un stoc de aceste tablete în cazul unui accident nuclear major sau al unei scurgeri. Acestea ar trebui utilizate numai dacă sunt recomandate de experți medicali, scrie .g4media.ro care citează BBC.

Există riscuri pentru sănătate asociate cu administrarea lor, așadar oamenii nu ar trebui să încerce să le cumpere sau să facă rost de pastile de iod.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pastilele cu iodură de potasiu ajută la blocarea absorbției iodului radioactiv într-o parte a corpului numită glanda tiroidă, care este situată în gât.

Ele sunt o contra-măsură utilă deoarece iodul radioactiv care este inhalat sau consumat în alimente și băuturi poate fi stocat în glanda pentru o perioadă de timp. Comprimatele ajută doar la protejarea glandei tiroide, nu și a altor părți ale corpului.

Duminică, președintele Putin a ordonat armatei sale să mute „forțele de descurajare” ale Rusiei – care includ arme nucleare – într-o „datorie specială de luptă”. Dar ce înseamnă mai exact asta?

Mulți, totuși, au interpretat mișcarea în primul rând ca o formă de semnalizare publică, mai degrabă decât să indice o intenție reală de a folosi astfel de arme, despre care Putin știe că va aduce represalii nucleare din partea Occidentului.

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a indicat că crede că anunțul a fost în primul rând „retorică”.

Politica