Universitatea din Craiova oferă sprijin refugiaților din Ucraina

Date:

Conducerea Universităţii din Craiova anunţă că oferă sprijin refugiaţilor din Ucraina. În comunicatul emis, aceasta condamnă agresiunea sub orice formă, condamnă violențele armate care generează atâta suferință și abuzuri. 

”Universitatea din Craiova condamnă agresiunea sub orice formă, condamnă violențele armate care generează suferință și abuzuri. Libertatea și pacea sunt stări și drepturi de care oricine trebuie să se bucure în secolul al XXI-lea. Negocierea acestor principii și valori este inacceptabilă. Comunitatea academică a Universității din Craiova se solidarizează cu victimele conflictului și cu întreaga comunitate educațională și de cercetare a statului ucrainean.

Universitatea noastră se va înscrie pe platforma guvernamentală oferind posibilități de cazare și masă pentru 50 de refugiați ucraineni”, scriu reprezentanții Universității.

Aceștia invită toți partenerii, absolvenții și întreaga comunitate să se solidarizeze cu un popor aflat în grea încercare, în baza respectului față de principiile pe care s-a realizat spațiul european.

„Libertatea, demnitatea, integritatea sunt valori pe care este fundamentată umanitatea în tot ce are ea mai de preț. Atunci când oricare dintre aceste valori este lezată, apare un atac la modul de viață modern, deschis, european. Suntem alături de poporul ucrainean, de profesorii, studenții, elevii și părinții ucraineni” declară rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu.

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...