miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesori din 5 licee tehnologice din Gorj, acuzați de inspectorul general că „stau degeaba, pe Facebook”

Cele 5 licee tehnologice din Târgu Jiu au intrat în atenția inspectoarei generale școlare Elena-Dana Constantinescu. 123 de profesori sunt acuzați că „stau degeaba în cancelarie”, în timpul orelor de curs în care „elevii sunt absenți” cu zecile. Jumătate dintre cadrele didactice acuzate sunt de la Liceul Auto Traian Vuia.

Profesorii nu au ce să le facă elevilor. Nu îi interesează să sesizeze, pentru că e mai ușor să stai pe Facebook și să iei un salariul identic cu al unuia din liceu național care 6 ore pe zi nu tace, predă, corectează teze, face activități cu copiii și este implicat. Normal că le e lejer”, a declarat pentru Edupedu.ro, inspectoarea generală.

Inspectoarea vrea să comaseze cele cinci licee în două unități de învățământ, lucru pentru care susține că a făcut cerere la Ministerul Educației în noiembrie 2021. Primăria și sindicatele se opun, mai spune aceasta. Așa că o serie de controale au fost direcționate pentru a găsi nereguli la școlile în cauză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Când au aflat că vin echipele de inspectori școlari în teren, la clasele de postliceală nu era niciun elev în școală. Și ce au gândit ei ca să ne păcălească: au chemat angajații școlii și elevii de la zi să pozeze în bănci ca în momentul în care intră inspectorii școlari să vadă că se fac ore. Doar că eu am aflat despre aceste fapte, așa că am decis să nu mai mergem în control în acea zi, ca să îi surprindem, iar când am mers după câteva zile, erau doar 4 elevi în toată școala, deși sunt 25 de clase”, a adăugat Elena-Dana Constantinescu.

În urma controalelor la cele 5 licee, s-a descoperit și un alt fenomen care derivă din absenteismul de la ore: „Implicațiile sunt foarte mari: banii vin în funcție de elevi, de costul standard per elev. Dacă s-ar pune absențe în mod real, copiii ar trebui să fie exmatriculați și clasele să nu mai funcționeze”, a mai spus inspectoarea, potrivit sursei citate.

O altă neregulă pe care o acuză inspectoarea generală Elena-Dana Constantinescu, este aceea că sunt prea puțini elevi chiar și pe hârtie: la Liceul Auto Traian Vuia sunt 676 elevi. La acest număr de elevi ar trebui să existe o singură secretară și un singur contabil, dar în acte sunt câte 2 secretare sau mai mulți paznici decât e necesar, potrivit normelor. 

Politica