vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANAF și Inspecția Muncii anunță controale de amploare. Angajările ilegale, vizate

ANAF și Inspecția Muncii vor declanșa ample controale, la nivel național, pentru depistarea angajărilor la „negru”, prin care unii angajatorii evită, total sau parțial, plata obligațiilor fiscale către stat. Anunțul a fost făcut chiar de șefa Fiscului, Mirela Călugăreanu.

„În PNRR ne-am propus să operaționalizăm până la finalul lunii martie un plan comun de acțiuni, împreună cu colegii noștri de la Ministerul Muncii, mai precis de la Inspecția Muncii. Planul comun de acțiuni vizează prevenirea muncii subdeclarate”, a spus Călugăreanu.

Potrivit acesteia, protocolul este deja încheiat cu Inspecția Muncii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Avem într-o fază avansată avizarea și semnarea acestui plan comun de acțiuni care va deveni operațional în partea a doua a lunii martie. Contribuabilii trebuie să se aștepte la verificări tematice din această perspectivă”, a precizat șefa ANAF.

„Nu i-am stabilit încă un nume de scenă (operațiunii n.r.), ca să zic așa. Această activitate va avea un rol extrem de important. An de an pe Semestrul European multe critici au venit în zona aceasta, cum că instituțiile cu atribuții în domeniu nu au colaborat corespunzător astfel încât să se înregistreze o diminuare semnificativă a fenomenului de nedeclarare și subdeclarare din această perspectivă și cu consecințe în ceea ce privește încasarea impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale”, a afirmat Mirela Călugăreanu, potrivit economie.hotnews.ro

Politica