vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Care sunt cele mai bune dulciuri pentru creier

Ciocolata neagră, fructele, gemul fără zahăr sau mierea sunt dulciurile de care creierul are nevoie. Nutriționistul Lygia Alexandrescu a explicat care sunt beneficiile pe care ni le aduc.

„Avem nevoie de zahăr. Să nu uităm că baza piramidei alimentare este glucida, zahărul. Sigur, și zahărul integral și zahăr din amidonoase, toate se numără aici. Când vorbim despre nevoia de dulce, vorbim despre o realitate. Creierul are nevoie de zahăr”, a explicat nutriționistul, potrivit antena3.ro.

„Ideal este să alegem variantele integrale. Nu reușim întotdeauna, dar ciocolata neagră și cacaoa. Adică să facem acea cacao că în copilărie și să avem o sticlă sau un pahar cu cacao, făcut proaspăt, de dimineață, din pudră de bună calitate, organică dacă se poate. Ameliorează foamea și pofta de dulce și ne dă sațietate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În afară de fructele de sezon, care știm cu toții că sunt cele mai recomandate, afinele, chiar și congelate, ajută creierul să metabolizeze mai bine dulcele, acele zaharuri, glucoză și fructoza, fără să se vadă mare lucru pe cântar”, a mai precizat aceasta.

„Avem copii și vor dulce. Să încercăm să folosim făină integrală în loc de făină albă. Îndulcim cu zahăr din mesteacăn, care nu crește glicemia foarte tare. Să folosim dulcețurile făcute în casă din propriul dulce al fructului, adică magiunurile.

Mâncând integral, dăm creierului fără să îl intoxicam, pentru că zahărul rafinat este o toxină dacă îl consumăm în cantitate mare”, spune Lygia Alexandrescu.

Politica