joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Evaziune de 3,6 milioane euro, din afaceri cu ambalaje

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul D.C.C.O au efectuat joi, 17 februarie, 22 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Mehedinți, Gorj, Constanța, Ilfov, Vaslui și București, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală.

„În cauză, s-a reținut faptul că, în anul 2018 s-a constituit pe raza orașului Strehaia, jud Mehedinți un grup infracțional organizat ce a avut drept scop obținerea ecobonificaţiilor de la O.T.R.-uri (Organizaţie de Transfer de Responsabilitate) pentru activități fictive de reciclare a deșeurilor din ambalaje. Grupul astfel constituit a controlat o serie de societăți comerciale înființate pe numele unor persoane cu o situaţie finaciară precară, dispuse să accepte să fie numite administratori ai societăţilor comerciale implicate în circuitul infracţional. Pe numele acestor societăți au fost întocmite în fals documente ce atestau colectarea, transportul și reciclarea deșeurilor de ambalaje (sticlă, plastic, cartoane). Actele false au fost transmise ulterior organizațiilor de îndeplinire a răspunderii extinse a producătorilor (O.I.R.E.P./O.T.R. – societăți licențiate să preia responsabilitatea colectării și reciclării deșeurilor de ambalaje) în vederea decontării unor servicii de gestionare a deșeurilor de ambalaje ce nu au fost prestate în realitate”, potrivit diicot.ro.


Sumele de bani obținute din această activitate erau ulterior retrase în numerar de către membrii grupului.
În această modalitate, membrii au creat un prejudiciu Statului Român, prin Administrația Fondului pentru Mediu, în valoare de 14.532.220 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova


În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate: sume de bani, respectiv 179.000 lei, 11.000 euro și 1.000 de lire, instalații de minat criptomonede și bijuterii, ce au fost ridicate în vederea indisponibilizării.
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au fost aduse 39 de persoane, în urma audierilor fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de 5 inculpați și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de 7 inculpați.
În cursul zilei de vineri, 18 februarie, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți cu propunere de arestare preventivă a inculpaților cu privire la care s-a dispus măsura reținerii. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate și jandarmilor din cadrul Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. „Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, a scris sursa citată.

Politica