joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OMS: Ameninţarea Omicron rămâne ridicată în estul Europei

Un nou val de infectări cu varianta Omicron se îndreaptă către estul Europei, a declarat, marţi, directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

În ultimele două săptămâni, cazurile de COVID-19 s-au dublat în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia şi Ucraina, a afirmat Hans Kluge într-un comunicat.

Mai multe ţări europene, între care Cehia şi Polonia, au anunţat că luna viitoare vor relaxa măsurile anti-Covid, în cazul în care numărul zilnic de infectări cu coronavirus se menţine în scădere. Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a subliniat nevoia menţinerii măsurilor anti-COVID, precum testele rapide, purtarea măştii şi evitarea locurilor aglomerate, afirmând că peste 165 de milioane de cazuri de coronavirus au fost înregistrate până acum în regiunea OMS Europa, dintre care 25.000 de decese în ultima săptămână.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În faţa valului Omicron şi a variantei Delta, care circulă în continuare în estul Europei, situaţia este îngrijorătoare şi nu este momentul ridicării măsurilor despre care ştim că contribuie la reducerea răspândirii COVID-19”, a mai spus Kluge.

El a cerut, de asemenea, guvernelor să analizeze motivele locale pentru ratele scăzute de vaccinare în anumite zone. Mai puţin de 40% dintre cei cu vârsta peste 60 de ani din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina şi Uzbekistan au primit schema de bază de vaccinare împotriva COVID-19, a mai spus oficialul OMS, scrie Agerpres, care citează Reuters.

El a precizat că în Bulgaria, Georgia şi Macedonia de Nord, mai puţin de 49% din personalul medical a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID.

Politica