joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PNL-iștii doljeni cer crearea de stații de încărcare pentru mașini electrice

Consilierii județeni PNL au depus mai multe amendamente în ceea ce privește bugetul județului pe anul curent. Printre propuneri s-a regăsit și cea a consilierului PNL, Alexandru Triță, care a solicitat dotarea CJ cu stații de încărcare pentru mașini electrice. Una dintre motivații a fost aceea care vizează pregătirea tranziției către autoturismele electrice.

„Doresc să propun dotarea Consiliului Județean Dolj, cât și a instituțiilor subordonate cu stații de încărcare rapidă pentru autoturismele electrice și hibride. Credem că este un lucru oportun să începem să pregătim terenul pentru tranziția către transportul electric. Sunt câteva aspecte pe care trebuie să le avem în vedere. În România, numărul de mașini electrice achiziționate este în creștere, la fel și numărul de stații. Companiile, în special cele din domeniul utilităților, și-au asumat cumva rolul de lider în implementarea a astfel de soluții, dar vedem în ultima perioadă că și autoritățile locale au început să dea un semnal cât se poate de clar și încep să înlocuiască automobilele clasice cu cele electrice”, a declarat consilierul județean, Alexandru Triță.

Membrul PNL a argumentat propunerea și prin prisma statisticilor la nivel național, care susțin că numărul de mașini electrice va crește cu 30% în următorii 10 ani. Încurajarea transportului nepoluant, a fost, totodată, un alt criteriu motivant pentru propunere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Având în vedere că trebuie să încurajăm transportul electric și nepoluant, inclusiv prin dezvoltarea infrastructurii și luând în considerare statisticile care spun că vânzările autovehiculelor electrice vor crește cu 30% în fiecare an, pentru următorul deceniu, credem că ar fi oportun să începem acest proiect”, a adăugat consilierul județean al PNL, Alexandru Triță.
Pe lângă solicitarea care a vizat stațiile de încărcare pentru mașini electrice, consilierii PNL au mai depus amendamente referitoare la serviciile medicale pentru doljeni, modernizarea drumurilor sau crearea de zone de agrement.

Politica