joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fostul inspector-șef al ISJ Dolj, Alexandru Gâdăr cere realizarea unui manual de istorie locală

Consilierul județean Alexandru Gâdăr a venit în cadrul ședinței CJ cu o propunere care vizează realizarea unui manual de istorie locală, care ar urma să fie predat în școlile doljene. Fostul Inspector școlar general al ISJ Dolj a motivat propunerea printr-un exemplu venit dintr-un alt județ al țării, unde respectivul manual se află deja pe băncile școlilor.

„Este vorba despre un manual de istorie locală la care m-am mai gândit de-a lungul anilor și recunosc că m-am convins că demersul meu nu ar fi greșit, pentru că la acest moment și Consiliul Maramureș l-a pus în practică și deja unitățile de învățământ de acolo folosesc un astfel de instrument. Este vorba despre un instrument pedagogic, despre a veni cu acest manual spre ceea ce înseamnă formare de competențe, predare și acumulare de cunoștințe pe acest domeniu al istoriei locale. Există inclusiv la nivel european o recomandare pentru a se insista pe acest domeniu”, a spus fostul inspector școlar, Alexandru Gâdăr.
Președintele CJ Dolj a răspuns propunerii consilierului PNL, menționând că ideea este una bună și că poate fi sprijinită de către Consiliul Județean, realizarea manualului necesitând o cercetare amplă.

„Putem face un parteneriat direct cu o asociație a profesorilor de istorie, o structură, sau Inspectoratul cu muzeul. Trebuie să avem o sursă prin care să putem motiva persoanele care se vor ocupa de cercetare, să plătim acele cercetări. Este o chestiune bună, o carte de istorie locală sau istorie a Doljului și putem să o sprijinim”, a spus președintele CJ, Cosmin Vasile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica